Megdöbbentő! A nyugdíjasok 80 százaléka aktív az ágyban!

2009. június 30. 18:02

Hogy valójában mi is történik az emberrel, amikor megöregszik, azt csak az idősebb korosztály tagjai tudják elmesélni. Csak a fiatalabbak általában elfelejtik megkérdezni, éppen ezért elképesztő blődségeket gondolnak az öregkorról.

Minél távolabb van valaki az öregkortól, annál vadabb dolgokat képzel, mi is történik az öregedő emberekkel. A Pew Research Center ezért felmérte, mégis mit gondolnak az emberek, hogyan hat majd az öregedés az életükre. 18-64 év közötti felnőtteket kérdeztek arról, vajon mire számítanak, amikor megöregednek, illetve 65 év felettieket arról, hogy valóban bekövetkezett e az adott esemény az életükben. A válaszok egészen megdöbbentőek voltak.


Mint a táblázatból is látszik a 65 év feletti megkérdezettek 79 százaléka él nemi életet, holott ezt a fiatalabb korosztályok tagjai egyáltalán nem gondolták volna. (Egy korábbi felmérés szerint a 75-85 évesek több mint fele szexel legalább kétszer havonta.) És a nagy többségük a pásztoróra után haza is tud vezetni, ha épp úgy adódik.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem