22 °C Budapest

Megdöbbentő! A nyugdíjasok 80 százaléka aktív az ágyban!

2009. június 30. 18:02

Hogy valójában mi is történik az emberrel, amikor megöregszik, azt csak az idősebb korosztály tagjai tudják elmesélni. Csak a fiatalabbak általában elfelejtik megkérdezni, éppen ezért elképesztő blődségeket gondolnak az öregkorról.

Minél távolabb van valaki az öregkortól, annál vadabb dolgokat képzel, mi is történik az öregedő emberekkel. A Pew Research Center ezért felmérte, mégis mit gondolnak az emberek, hogyan hat majd az öregedés az életükre. 18-64 év közötti felnőtteket kérdeztek arról, vajon mire számítanak, amikor megöregednek, illetve 65 év felettieket arról, hogy valóban bekövetkezett e az adott esemény az életükben. A válaszok egészen megdöbbentőek voltak.


Mint a táblázatból is látszik a 65 év feletti megkérdezettek 79 százaléka él nemi életet, holott ezt a fiatalabb korosztályok tagjai egyáltalán nem gondolták volna. (Egy korábbi felmérés szerint a 75-85 évesek több mint fele szexel legalább kétszer havonta.) És a nagy többségük a pásztoróra után haza is tud vezetni, ha épp úgy adódik.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05