Nyugdíjas fenegyerekek: extrém hobbik 90 év fölött

2009. március 28. 10:30

Miért gondoljuk azt, hogy az aggastyánoknak a kandalló mellett ülve, kakaót szürcsölgetve, unokáikkal játszadozva kell tölteniük nyugdíjas éveiket? Van, aki száz évesen siklóernyőzik, megmássza a Himaláját, vagy épp ejtőernyővel ugrál toronyházakból. Íme a fenegyerek nyugdíjasok.

Az ausztrál Frank Moody 101 éves korában gondolta úgy, hogy kipróbálná az ejtőernyőzést. 2004-ben egy tandemugrást hajtott végre, 300 méter magasból.

A legidősebb, egyszemélyes ejtőernyős-ugrás rekordját egy hölgy, Sylvia Brett tartja: ő 1986-ban, 80 éves korában ugrott ki egy repülőgépből.


Peggy McAlpine (Fotó: thesun.co.uk)

A brit Peggy McAlpine 100. születésnapját siklóernyőzéssel ünnepelte. Ugyanakkor a nagymamának már fiatalabb korában voltak hasonló tapasztalatai: 80 évesen ugyanis már tett egy kiruccanást a bungee jumping világába.

2002-ben James Talbot Guyer 148 méter magasságból hajtott végre ejtőernyős bázisugrást. Az amerikai férfi egy hídról ugrott le - 74 éves korában.

A német Helmut Wirz tavaly augusztusban hajtotta végre 28. bungee jumping ugrását. A 83 éves férfi saját bevallása szerint adrenalinfüggővé vált az évek során, és csak így tudja csillapítani vágyait.

A legidősebb női autóversenyző minden bizonnyal a kanadai Jeannie Reiman. 2003-ban az akkor 90 éves nagyi még részt vett egy tízkörös Ontario-i rallyn.

A 92 évesen elhunyt Ron Cunningham még nyolcvanas éveinek végén is tevékenykedett szabadulóművészként, kaszkadőrként és bűvészként. Amikor meghalt, láncokkal és lakatokkal a koporsója körül temették el.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Doris Long (Fotó: thesun.co.uk)

A 94 éves Doris Long egy 40 méteres irodaház tetejéről ereszkedett le tavaly szeptemberben. Az angol hölgy elmondta: egyszerűen szereti a magas épületeket.

Valószínűleg szintén a magasság szerelmese a nepáli Min Bahadur Sherchan, aki tavaly májusban, 76 évesen jutott fel a Mount Everest csúcsára. Egy 71 éves japán tanár, Katsusuke Yanagisawa rekordját döntötte meg ezzel.

Persze mindez tényleg csak kakaószürcsölgetés a Pokol Nagyijainak ámokfutásához képest, akik Anglia békés utcáin garázdálkodnak nem kevés szabadidejükben. Videó alant...

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.15 14:09
Amikor az üzleti élet komplex világában a könyvelési ismeretek elsajátítása a cél, akkor a választot...
laskainelli  |  2024.05.13 10:28
Előfordul, hogy valaki nem látja tisztán, hogy benne maradjon-e a kapcsolatában, vagy inkább kilépje...
hrdoktor  |  2024.05.13 06:37
Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezletek...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm