16 °C Budapest

Nyugdíjas fenegyerekek: extrém hobbik 90 év fölött

2009. március 28. 10:30

Miért gondoljuk azt, hogy az aggastyánoknak a kandalló mellett ülve, kakaót szürcsölgetve, unokáikkal játszadozva kell tölteniük nyugdíjas éveiket? Van, aki száz évesen siklóernyőzik, megmássza a Himaláját, vagy épp ejtőernyővel ugrál toronyházakból. Íme a fenegyerek nyugdíjasok.

Az ausztrál Frank Moody 101 éves korában gondolta úgy, hogy kipróbálná az ejtőernyőzést. 2004-ben egy tandemugrást hajtott végre, 300 méter magasból.

A legidősebb, egyszemélyes ejtőernyős-ugrás rekordját egy hölgy, Sylvia Brett tartja: ő 1986-ban, 80 éves korában ugrott ki egy repülőgépből.


Peggy McAlpine (Fotó: thesun.co.uk)

A brit Peggy McAlpine 100. születésnapját siklóernyőzéssel ünnepelte. Ugyanakkor a nagymamának már fiatalabb korában voltak hasonló tapasztalatai: 80 évesen ugyanis már tett egy kiruccanást a bungee jumping világába.

2002-ben James Talbot Guyer 148 méter magasságból hajtott végre ejtőernyős bázisugrást. Az amerikai férfi egy hídról ugrott le - 74 éves korában.

A német Helmut Wirz tavaly augusztusban hajtotta végre 28. bungee jumping ugrását. A 83 éves férfi saját bevallása szerint adrenalinfüggővé vált az évek során, és csak így tudja csillapítani vágyait.

A legidősebb női autóversenyző minden bizonnyal a kanadai Jeannie Reiman. 2003-ban az akkor 90 éves nagyi még részt vett egy tízkörös Ontario-i rallyn.

A 92 évesen elhunyt Ron Cunningham még nyolcvanas éveinek végén is tevékenykedett szabadulóművészként, kaszkadőrként és bűvészként. Amikor meghalt, láncokkal és lakatokkal a koporsója körül temették el.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Doris Long (Fotó: thesun.co.uk)

A 94 éves Doris Long egy 40 méteres irodaház tetejéről ereszkedett le tavaly szeptemberben. Az angol hölgy elmondta: egyszerűen szereti a magas épületeket.

Valószínűleg szintén a magasság szerelmese a nepáli Min Bahadur Sherchan, aki tavaly májusban, 76 évesen jutott fel a Mount Everest csúcsára. Egy 71 éves japán tanár, Katsusuke Yanagisawa rekordját döntötte meg ezzel.

Persze mindez tényleg csak kakaószürcsölgetés a Pokol Nagyijainak ámokfutásához képest, akik Anglia békés utcáin garázdálkodnak nem kevés szabadidejükben. Videó alant...

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?