4 °C Budapest

Szánalmas Aldi-akció: 1 forintos árcsökkentés

2009. június 22. 14:02

Színes szórólapokon hirdeti legújabb akcióját az Aldi. A német tulajdonú áruházlánc gyakorlatilag előrehozza az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését, azonban a gyakorlatban ez csak pár forintot jelent.

"A július 1-től hatályos, 20%-ról 18%-ra történő áfamódosítás miatt mi már június 21-től több, mint 100 áfaváltozás által érintett termék esetén csökkentjük az árakat.

Megbízhat árainkban!

Az általunk megszerzett árelőnyt következetesen és folyamatosan továbbadjuk vásárlóinknak. Erre törekszünk most és a jövőben is" - hangzatos jelszavak az Aldi honlapján és legfrissebb szórólapjain.

A német tulajdonú áruházlánc tehát előbbre hozta az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését. A cég honlapján 71 olyan termék szerepel, amelynek csökkent az ára június 21-től, azaz vasárnaptól.

Igazán szép gesztus az Alditól -gondolhatnánk- hogy 10 nappal az adóváltozások előtt már csökkenti az árakat, azonban téved, aki a hatalmas reklámkampány miatt óriási akciókra számít. A legtöbb termék ára ugyanis 4(!) forinttal csökken, így például a Milfina trappista sajt 279 forint helyett 275 forintba kerül (125g/csomag), a BIAC probiotikus desszert 179 forint helyett mindössze 175 forint (200g/pohár), a Milfina sovány túró 199 forint helyett 195 forint (250g/tégely), a Frissen a péktől fehér kenyér kilója 249 forint helyett csak 245 forintba kerül. A tejes kifli és a vizes zsemle ugyanakkor kerek 1 forinttal lett olcsóbb. (Vannak olyan termékek -például tej, kenyér- amelyek ára nagyobb mértékben, 10 forinttal csökkent.)

Arról nincsenek információink, hogy mennyibe került a szórólapok előállítása és terjesztése.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16