24 °C Budapest

Óriási aukció: dinoszaurusz, nem diszkont áron

2009. június 2. 14:02

Lehet, hogy több tízmillió éve ők uralták a Földet, most azonban néhány százezer dollárért nappalit díszítenek. Hétfőn New Yorkban két dinoszauruszt árvereztek: elég jó áron keltek el.

A dinoszauruszok csontvázait jóval a kikiáltási ár fölött értékesítették. A triceratops csontjait 242 ezer dollárért (48 millió forint) vitték el, míg a Alioramus remotus (aki egyébként a T-Rex rokonának számít) 206 ezer dollárért (41 millió forint) kelt el.

A csontvázakért egyenként 120-140 ezer dollárt reméltek az árverés szervezői, így mindenképp sikeresnek mondható az aukció.

Az egyik szervező szerint a jó állapotú csontvázakat nem múzeumok, hanem magángyűjtők vásárolták meg. Valószínűleg a házukat díszítik majd a csontok, azonban az őskövületek -méretüknél fogva- igencsak nagy helyet igényelnek.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem