2 °C Budapest

Kulcsár-botrány: szabadulni és dolgozni akar a másodrendű vádlott

2009. május 20. 08:17

Szabadulna a vele szemben elrendelt házi őrizet hatálya alól a brókerbotrány néven ismert büntetőper másodrendű vádlottja, Kerék Csaba üzletember, akit a K&H Bank brókercégénél elkövetett sikkasztássorozat elsőfokú bírósági eljárásában - nem jogerősen - 5 év szabadságvesztéssel büntetett a Fővárosi Bíróság.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint védence ügyében tegnap nyújtották be az előterjesztést az eljárást másodfokon tárgyaló Fővárosi Ítélőtáblához, amelyben azt kérték, hogy indokoltság hiányában és az ügy elhúzódása miatt szüntessék meg Kerék Csaba házi őrizetét, mivel munkát szeretne vállalni.

A tavaly ősszel hozott nem jogerős ítéletben a bíróság különösen nagy értéket meghaladó sikkasztás és okirat-hamisítás miatt 8 év börtönbüntetésre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte az ügy főszereplőjét, Kulcsár Attilát.

Kerék a börtönbüntetés mellett 177 millió forint vagyonelkobzást kapott bűnsegédként elkövetett sikkasztás és pénzmosás miatt. A bíróság 3 év börtönre és 150 millió forint vagyonelkobzásra ítélte Bitvai Miklóst, az Állami Autópálya-kezelő volt vezérigazgatóját, míg Schönthal Henrik üzletember esetében a pénzmosás és sikkasztás elkövetése miatt 4 év börtönbüntetésről és 626 millió forintos vagyonelkobzásról határozott.

Az ítéletben Kulcsár esetében előzetes letartóztatásról, Kerékkel, Schönthallal és Bitvaival szemben pedig házi őrizet elrendeléséről döntött a bíróság. Utóbbi két vádlott korábban már sikerrel kérelmezte a kényszerintézkedés feloldását, Kulcsár pedig a tárgyalás óta a büntetés-végrehajtás Venyige utcai objektumában várja a folytatást.

Az ítélet csaknem ezer 1000 indoklását márciusban kapták kézhez az ügyvédek, úgy tudjuk azonban, még egyikük sem készítette el az írásba foglalt fellebbezést. Amikor ez megtörténik, a táblabíróság - várhatóan az ítélkezési szünet után, az ősszel - kitűzi a másodfokú per időpontját.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16