22 °C Budapest

Kulcsár-botrány: szabadulni és dolgozni akar a másodrendű vádlott

2009. május 20. 08:17

Szabadulna a vele szemben elrendelt házi őrizet hatálya alól a brókerbotrány néven ismert büntetőper másodrendű vádlottja, Kerék Csaba üzletember, akit a K&H Bank brókercégénél elkövetett sikkasztássorozat elsőfokú bírósági eljárásában - nem jogerősen - 5 év szabadságvesztéssel büntetett a Fővárosi Bíróság.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint védence ügyében tegnap nyújtották be az előterjesztést az eljárást másodfokon tárgyaló Fővárosi Ítélőtáblához, amelyben azt kérték, hogy indokoltság hiányában és az ügy elhúzódása miatt szüntessék meg Kerék Csaba házi őrizetét, mivel munkát szeretne vállalni.

A tavaly ősszel hozott nem jogerős ítéletben a bíróság különösen nagy értéket meghaladó sikkasztás és okirat-hamisítás miatt 8 év börtönbüntetésre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte az ügy főszereplőjét, Kulcsár Attilát.

Kerék a börtönbüntetés mellett 177 millió forint vagyonelkobzást kapott bűnsegédként elkövetett sikkasztás és pénzmosás miatt. A bíróság 3 év börtönre és 150 millió forint vagyonelkobzásra ítélte Bitvai Miklóst, az Állami Autópálya-kezelő volt vezérigazgatóját, míg Schönthal Henrik üzletember esetében a pénzmosás és sikkasztás elkövetése miatt 4 év börtönbüntetésről és 626 millió forintos vagyonelkobzásról határozott.

Az ítéletben Kulcsár esetében előzetes letartóztatásról, Kerékkel, Schönthallal és Bitvaival szemben pedig házi őrizet elrendeléséről döntött a bíróság. Utóbbi két vádlott korábban már sikerrel kérelmezte a kényszerintézkedés feloldását, Kulcsár pedig a tárgyalás óta a büntetés-végrehajtás Venyige utcai objektumában várja a folytatást.

Az ítélet csaknem ezer 1000 indoklását márciusban kapták kézhez az ügyvédek, úgy tudjuk azonban, még egyikük sem készítette el az írásba foglalt fellebbezést. Amikor ez megtörténik, a táblabíróság - várhatóan az ítélkezési szünet után, az ősszel - kitűzi a másodfokú per időpontját.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05