25 °C Budapest

Kulcsár-botrány: szabadulni és dolgozni akar a másodrendű vádlott

2009. május 20. 08:17

Szabadulna a vele szemben elrendelt házi őrizet hatálya alól a brókerbotrány néven ismert büntetőper másodrendű vádlottja, Kerék Csaba üzletember, akit a K&H Bank brókercégénél elkövetett sikkasztássorozat elsőfokú bírósági eljárásában - nem jogerősen - 5 év szabadságvesztéssel büntetett a Fővárosi Bíróság.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint védence ügyében tegnap nyújtották be az előterjesztést az eljárást másodfokon tárgyaló Fővárosi Ítélőtáblához, amelyben azt kérték, hogy indokoltság hiányában és az ügy elhúzódása miatt szüntessék meg Kerék Csaba házi őrizetét, mivel munkát szeretne vállalni.

A tavaly ősszel hozott nem jogerős ítéletben a bíróság különösen nagy értéket meghaladó sikkasztás és okirat-hamisítás miatt 8 év börtönbüntetésre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte az ügy főszereplőjét, Kulcsár Attilát.

Kerék a börtönbüntetés mellett 177 millió forint vagyonelkobzást kapott bűnsegédként elkövetett sikkasztás és pénzmosás miatt. A bíróság 3 év börtönre és 150 millió forint vagyonelkobzásra ítélte Bitvai Miklóst, az Állami Autópálya-kezelő volt vezérigazgatóját, míg Schönthal Henrik üzletember esetében a pénzmosás és sikkasztás elkövetése miatt 4 év börtönbüntetésről és 626 millió forintos vagyonelkobzásról határozott.

Az ítéletben Kulcsár esetében előzetes letartóztatásról, Kerékkel, Schönthallal és Bitvaival szemben pedig házi őrizet elrendeléséről döntött a bíróság. Utóbbi két vádlott korábban már sikerrel kérelmezte a kényszerintézkedés feloldását, Kulcsár pedig a tárgyalás óta a büntetés-végrehajtás Venyige utcai objektumában várja a folytatást.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ítélet csaknem ezer 1000 indoklását márciusban kapták kézhez az ügyvédek, úgy tudjuk azonban, még egyikük sem készítette el az írásba foglalt fellebbezést. Amikor ez megtörténik, a táblabíróság - várhatóan az ítélkezési szünet után, az ősszel - kitűzi a másodfokú per időpontját.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem