Nem hajlandóak kémkedni az internetszolgáltatók

2009. május 13. 11:32

Mereven elzárkóztak a brit internetszolgáltatók a médiacégek azon ötletétől, hogy a többször illegális fájlletöltésen kapott felhasználók kapcsolatát szüntessék meg, vagy legalább korlátozzák.

A brit kreatív alkotók szövetsége szerint csak egy folyamatosan keményedő reakció vezethet eredményre az illegális fájlletöltőkkel szemben, melynek hatásait végül megőrzik azok, akik rendszeresen megsértik a szerzői jogokat. A szolgáltatók szerint azonban a felhasználók letiltása aránytalanul nagy büntetés lenne a felhasználók irányába.

Bár a szolgáltatók eddig mindenütt elutasították az internetről való teljes kitiltás lehetőségét, a brit cégek - közleményük szerint - vizsgálják, hogyan lehetne hatékonyabban fellépni a törvénysértőkkel szemben. Azt azonban ők maguk is beismerik, hogy a jelenlegi helyzethez képest sokkal fejlettebb technológiai megoldásokra lenne szükség ahhoz, hogy elérjenek egy olyan iparági normarendszert, amely később a bíróságokon is megállná a helyét bizonyítékként.

Maga a brit kormány - akárcsak korábban francia kollégáik - is fontolóra vette, milyen büntetéssel lehetne sújtani az illegális letöltőket. A jelen állás szerint egyelőre nem támogatná az internetszolgáltatásból való kizárást, ugyanakkor a szerzői jogok megsértőinek figyelmeztető e-mailt küldenének ki, melyben jogi szankciókat helyeznének kilátásba az illegális letöltőknek. A kreatív cégek képviselői szerint azonban a puszta fenyegetőzés nem elég, mivel a felhasználók csak akkor fogják komolyan venni a tetteik súlyát, ha valós retorziókkal szembesülnek.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm