Nem hajlandóak kémkedni az internetszolgáltatók

2009. május 13. 11:32

Mereven elzárkóztak a brit internetszolgáltatók a médiacégek azon ötletétől, hogy a többször illegális fájlletöltésen kapott felhasználók kapcsolatát szüntessék meg, vagy legalább korlátozzák.

A brit kreatív alkotók szövetsége szerint csak egy folyamatosan keményedő reakció vezethet eredményre az illegális fájlletöltőkkel szemben, melynek hatásait végül megőrzik azok, akik rendszeresen megsértik a szerzői jogokat. A szolgáltatók szerint azonban a felhasználók letiltása aránytalanul nagy büntetés lenne a felhasználók irányába.

Bár a szolgáltatók eddig mindenütt elutasították az internetről való teljes kitiltás lehetőségét, a brit cégek - közleményük szerint - vizsgálják, hogyan lehetne hatékonyabban fellépni a törvénysértőkkel szemben. Azt azonban ők maguk is beismerik, hogy a jelenlegi helyzethez képest sokkal fejlettebb technológiai megoldásokra lenne szükség ahhoz, hogy elérjenek egy olyan iparági normarendszert, amely később a bíróságokon is megállná a helyét bizonyítékként.

Maga a brit kormány - akárcsak korábban francia kollégáik - is fontolóra vette, milyen büntetéssel lehetne sújtani az illegális letöltőket. A jelen állás szerint egyelőre nem támogatná az internetszolgáltatásból való kizárást, ugyanakkor a szerzői jogok megsértőinek figyelmeztető e-mailt küldenének ki, melyben jogi szankciókat helyeznének kilátásba az illegális letöltőknek. A kreatív cégek képviselői szerint azonban a puszta fenyegetőzés nem elég, mivel a felhasználók csak akkor fogják komolyan venni a tetteik súlyát, ha valós retorziókkal szembesülnek.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?