4 °C Budapest

Már a szeretteinknek is hazudunk, ha pénzről van szó!

Pénzcentrum
2008. november 13. 14:00

A MoneyExpert csapata által végzett közvélemény-kutatás eredménye szerint az emberek már a közvetlen hozzátartozóik előtt sem őszinték, amikor az anyagiak kerülnek szóba. A megkérdezettek több mint 30 %-a bevallotta, hogy már hazudott a családjának, vagy a barátainak, amikor az anyagi helyzetéről kérdezték.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A családtagok félrevezetése az apróbb füllentésektől a méregdrága luxuscikkek megvásárlásának eltitkolásáig rendkívül széles skálán mozog. Az emberek többsége hajlamos eltúlozni a számokat, amikor a fizetéséről kérdezik, mások mélyen hallgatnak.

Az egyik válaszadó odáig merészkedett, hogy valójában már a gyermekének szánt megtakarítások egy részét költötte el, amikor azt hazudta a feleségének, hogy jutalmat kapott a munkahelyén.

A szakértők szerint a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben nem éppen bölcs dolog titokban drága luxuscikkeket vásárolni, miközben mindenki azon trükközik, hogy milyen kiadásból faraghatna még. Az, hogy a költekezésről nem számolunk be a családunknak, csak tovább súlyosbíthatja a problémát.

A tanácsadók szerint - ha anyagiakról kérdeznek, és azt tolakodónak tartjuk - a hazugság helyett a legokosabb azt válaszolni, hogy ez a lehető legrosszabb alkalom, beszéljünk erről inkább valamikor máskor.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?