9 °C Budapest

Oroszország ballisztikus rakétákat tesztelget! 10 ezer kilométer a hatótávolsága!

Pénzcentrum
2008. október 13. 05:38

Interkontinentális ballisztikus rakétát teszteltek vasárnap az oroszok, amit Medvegyev elnök is megszemlélt, majd ezek után megbízást adott az új generációs fegyverek orosz hadiflotta számára történő legyártására.

A Reuters hírügynökség szerint hajnali fél négykor, szitáló esőben lőtték ki a rakétát az észak-oroszországi Plesetsk űrközpontból, majd fél órával később, 6000 kilométerrel odébb, a Csendes-óceáni Kamcsatka-félszigeten csapódott be.

Medvegyev azt nyilatkozta, hogy továbbra is folytatják az új fegyverek gyártását és tesztelését, elégedett ugyanis azok hatékonyság-növekedésével.

Szombaton egy atommeghajtású tengeralattjáróról is lőttek ki ballisztikus rakétát csendes-óceáni célponttal, amit szintén sikeresnek nyílvánítottak. Az új fegyver egyébként 10 ezer kilométeres hatótávolsággal rendelkezik.

Medvegyev és Putyin egyébként az augusztusi grúz eset óta igyekeznek megerősíteni haderejüket, bár Putyin korábbi elnökségi évei alatt jelentős lépéseket tett, hogy a '90-es években leszerelt orosz haderőt ismét régi fényében lássa.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?