1 °C Budapest

Oroszország ballisztikus rakétákat tesztelget! 10 ezer kilométer a hatótávolsága!

Pénzcentrum
2008. október 13. 05:38

Interkontinentális ballisztikus rakétát teszteltek vasárnap az oroszok, amit Medvegyev elnök is megszemlélt, majd ezek után megbízást adott az új generációs fegyverek orosz hadiflotta számára történő legyártására.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Reuters hírügynökség szerint hajnali fél négykor, szitáló esőben lőtték ki a rakétát az észak-oroszországi Plesetsk űrközpontból, majd fél órával később, 6000 kilométerrel odébb, a Csendes-óceáni Kamcsatka-félszigeten csapódott be.

Medvegyev azt nyilatkozta, hogy továbbra is folytatják az új fegyverek gyártását és tesztelését, elégedett ugyanis azok hatékonyság-növekedésével.

Szombaton egy atommeghajtású tengeralattjáróról is lőttek ki ballisztikus rakétát csendes-óceáni célponttal, amit szintén sikeresnek nyílvánítottak. Az új fegyver egyébként 10 ezer kilométeres hatótávolsággal rendelkezik.

Medvegyev és Putyin egyébként az augusztusi grúz eset óta igyekeznek megerősíteni haderejüket, bár Putyin korábbi elnökségi évei alatt jelentős lépéseket tett, hogy a '90-es években leszerelt orosz haderőt ismét régi fényében lássa.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20