13 °C Budapest

Meglopta alkalmazottait Robert De Niro

Pénzcentrum
2008. szeptember 22. 05:38

Aki járt már valaha az USA-ban, tudja, hogy az éttermekben legalább 15-20 százalékos borravalót várnak el a pincérek, azt azonban már kevesen sejtik, hogy mindez nem is a felszolgálók kapják meg. Az elmúlt három évben számos jónevű étterem vezetőjét perelték be alkalmazottak, amiért nem hogy a borravalót, de még a fizetésüket sem kapták meg.

A beperelt étterem tulajdonosok között olyan nevek is akadnak, mint a new yorki Pastis étterem vezetője, Robert De Niro, a híres francia chef Jean-Georges Vongerichten, vagy a hip hop király, Jay Z.

Az egyik perelő azért terelte jogi útra ügyét, mert mikor Manhattanbe érkezett, még örült ugyan, hogy állást kaphatott egy ilyen jól menő vendéglátóhelyen, azonban mikor fizetésre került volna sor, se a rendszeres túlóráit, se a neki járó borravalót nem kapta meg.

A bíróság júniusban 3,9 millió dollárra büntette a szóban forgó, Redeye Grill nevű éttermet, amit alkalmazottainak kellett megfizetnie, és további ötöt hasonló pénzbírsággal büntetett.

Az eset jelentőségét az adja, hogy a legtöbb átvert alkalmazott bevándorló volt a perek során, ezek után azonban valószínűleg már szót mernek emelni az ellenük elkövetett visszaélések miatt.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04