Meglopta alkalmazottait Robert De Niro

Pénzcentrum
2008. szeptember 22. 05:38

Aki járt már valaha az USA-ban, tudja, hogy az éttermekben legalább 15-20 százalékos borravalót várnak el a pincérek, azt azonban már kevesen sejtik, hogy mindez nem is a felszolgálók kapják meg. Az elmúlt három évben számos jónevű étterem vezetőjét perelték be alkalmazottak, amiért nem hogy a borravalót, de még a fizetésüket sem kapták meg.

A beperelt étterem tulajdonosok között olyan nevek is akadnak, mint a new yorki Pastis étterem vezetője, Robert De Niro, a híres francia chef Jean-Georges Vongerichten, vagy a hip hop király, Jay Z.

Az egyik perelő azért terelte jogi útra ügyét, mert mikor Manhattanbe érkezett, még örült ugyan, hogy állást kaphatott egy ilyen jól menő vendéglátóhelyen, azonban mikor fizetésre került volna sor, se a rendszeres túlóráit, se a neki járó borravalót nem kapta meg.

A bíróság júniusban 3,9 millió dollárra büntette a szóban forgó, Redeye Grill nevű éttermet, amit alkalmazottainak kellett megfizetnie, és további ötöt hasonló pénzbírsággal büntetett.

Az eset jelentőségét az adja, hogy a legtöbb átvert alkalmazott bevándorló volt a perek során, ezek után azonban valószínűleg már szót mernek emelni az ellenük elkövetett visszaélések miatt.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm