30 °C Budapest

Már egy pohár vizet sem adnak ingyen: lázadnak a vendégek!

Pénzcentrum
2008. szeptember 1. 18:00

Dönthet-e úgy egy vendéglátó egység, hogy a továbbiakban nem szolgál fel ingyen csapvizet a vendégeinek? Mi állhat a háttérben, amikor ilyen intézkedést vezet be egy vendéglő tulajdonosa, a válasz nem nyugtatja meg azt a vendéget, akit nem szolgáltak ki, amikor a gyógyszereit szerette volna bevenni.

Egy brit étteremben egy ünnepséget követő napon boldogan társalogtak a családtagok, egészen addig, amíg egyikük nem kért egy pohár csapvizet a pincértől, hogy bevegye a gyógyszereit. Előző nap a rendezvényen fogyasztott drága italokért gond nélkül borsos számlát fizetett a család, azonban egy pohár - elvileg ingyenes - tiszta vízen vita alakult ki.

A pincér jelezte, hogy az éttermükben nincs ingyenes víz, a vendégek pedig azonnal kérték a vendéglátóhely vezetőjének a magyarázatát. A tulajdonos szerint a víz, a jég és a citrom is pénzbe kerül, ezért nem tudják ingyen adni a vendégeknek, akik mérgesen távoztak az étteremből és még borravalót sem fizettek.

Felmérések szerint egyre nő azon éttermek száma, ahol nem kínálnak ingyenes csapvizet. A fogyasztóvédők szerint ez aggasztó, mert több esetben is előfordulhat, hogy valakinek egészségügyi okokból azonnal szüksége van egy pohár vízre és mégsem kaphat csak jóval drágább palackozott vizet.

Más egységek nem a költségekre, hanem egészségügyi okokra hivatkozva szüntették meg a csapvíz felszolgálását. Úgy vélik, hogy a csapvíz nem olyan jó minőségű, hogy emberi fogyasztásra alkalmas legyen. Ez az indok inkább elfogadható lenne, mivel a vendéglősök a biztonságot és az egészséget tartják szem előtt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szakértők szerint ugyanakkor amennyit a vizek tisztítására költenek, minden étterem bátran megkínálhatná a vendégeket ingyen vízzel és az egészségügyi kifogások inkább csak mondva csinált okok. Szerintük a palackozott vizek fogyasztását követően keletkezett hulladék kezelése sokkal több környezeti kárt okoz.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?