Már egy pohár vizet sem adnak ingyen: lázadnak a vendégek!

Pénzcentrum
2008. szeptember 1. 18:00

Dönthet-e úgy egy vendéglátó egység, hogy a továbbiakban nem szolgál fel ingyen csapvizet a vendégeinek? Mi állhat a háttérben, amikor ilyen intézkedést vezet be egy vendéglő tulajdonosa, a válasz nem nyugtatja meg azt a vendéget, akit nem szolgáltak ki, amikor a gyógyszereit szerette volna bevenni.

Egy brit étteremben egy ünnepséget követő napon boldogan társalogtak a családtagok, egészen addig, amíg egyikük nem kért egy pohár csapvizet a pincértől, hogy bevegye a gyógyszereit. Előző nap a rendezvényen fogyasztott drága italokért gond nélkül borsos számlát fizetett a család, azonban egy pohár - elvileg ingyenes - tiszta vízen vita alakult ki.

A pincér jelezte, hogy az éttermükben nincs ingyenes víz, a vendégek pedig azonnal kérték a vendéglátóhely vezetőjének a magyarázatát. A tulajdonos szerint a víz, a jég és a citrom is pénzbe kerül, ezért nem tudják ingyen adni a vendégeknek, akik mérgesen távoztak az étteremből és még borravalót sem fizettek.

Felmérések szerint egyre nő azon éttermek száma, ahol nem kínálnak ingyenes csapvizet. A fogyasztóvédők szerint ez aggasztó, mert több esetben is előfordulhat, hogy valakinek egészségügyi okokból azonnal szüksége van egy pohár vízre és mégsem kaphat csak jóval drágább palackozott vizet.

Más egységek nem a költségekre, hanem egészségügyi okokra hivatkozva szüntették meg a csapvíz felszolgálását. Úgy vélik, hogy a csapvíz nem olyan jó minőségű, hogy emberi fogyasztásra alkalmas legyen. Ez az indok inkább elfogadható lenne, mivel a vendéglősök a biztonságot és az egészséget tartják szem előtt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szakértők szerint ugyanakkor amennyit a vizek tisztítására költenek, minden étterem bátran megkínálhatná a vendégeket ingyen vízzel és az egészségügyi kifogások inkább csak mondva csinált okok. Szerintük a palackozott vizek fogyasztását követően keletkezett hulladék kezelése sokkal több környezeti kárt okoz.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem