18 °C Budapest

Medvehús a szalámiban!

Pénzcentrum
2008. augusztus 28. 09:45

Az Európai Unióban fokozottan védett állatként számon tartott barnamedve húsából készült kolbászt és szalámit foglaltak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai még áprilisban egy monori húsüzletben - írja a Magyar Hírlap.

A nyomozás a környezetvédelmi minisztérium feljelentése nyomán indult, ők ugyanis egy lakossági bejelentésből szereztek tudomást az esetről.

A nyomozók 59 medvekolbászt és 47 csomag szeletelt medveszalámit találtak, melyeket a számlák szerint márciusban, egy romániai húsnagykereskedésből vásárolt a hentes. A címkék szerint a szalámi és a kolbász 51%-nyi medvehúst tartalmazott. A lefoglalt termékek körülbelül 600 ezer forintot érnek.

A természetkárosítással gyanúsított kereskedő csak akkor árusíthatta volna Magyarországon a termékeket, ha erről uniós engedélyt is beszerez. A kereskedőnek, elmondása szerint nem volt tudomása róla, hogy a medvehúst csak szigorú feltételek mellett teheti ki a polcra.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?