Medvehús a szalámiban!

Pénzcentrum
2008. augusztus 28. 09:45

Az Európai Unióban fokozottan védett állatként számon tartott barnamedve húsából készült kolbászt és szalámit foglaltak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai még áprilisban egy monori húsüzletben - írja a Magyar Hírlap.

A nyomozás a környezetvédelmi minisztérium feljelentése nyomán indult, ők ugyanis egy lakossági bejelentésből szereztek tudomást az esetről.

A nyomozók 59 medvekolbászt és 47 csomag szeletelt medveszalámit találtak, melyeket a számlák szerint márciusban, egy romániai húsnagykereskedésből vásárolt a hentes. A címkék szerint a szalámi és a kolbász 51%-nyi medvehúst tartalmazott. A lefoglalt termékek körülbelül 600 ezer forintot érnek.

A természetkárosítással gyanúsított kereskedő csak akkor árusíthatta volna Magyarországon a termékeket, ha erről uniós engedélyt is beszerez. A kereskedőnek, elmondása szerint nem volt tudomása róla, hogy a medvehúst csak szigorú feltételek mellett teheti ki a polcra.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem