Féláron a makói hagyma: baj van...

Pénzcentrum
2008. augusztus 14. 08:30

Bajban vannak a Makó környéki hagymakertészek, akik optimista várakozásokkal tekintettek az őszi értékesítések felé, a jó időjárásnak köszönhető, az átlagnál bőségesebb és jobb minőségű termést azonban alig tudják eladni a Délmagyarország információi szerint.

A magyarországi termés iránt visszaesett a külföldi kereslet, a hazai piacot pedig válsághangulat jellemzi, a termelők így a korábban remélt 400 forintos ár felét kapják csak meg, és már az is szerencse, ha egyáltalán értékesíteni tudják a terméket.

A hazai üzletláncok többségében a vásárlók az év legnagyobb részében kénytelenek beérni főként kínai és spanyol termékekkel, a Makó környéki fokhagyma ugyanis világszerte kedvelt, így mintegy 70%-a külföldre kerül.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35