A magas benzinárak napos oldala: fogyózni kezd Amerika?

Pénzcentrum
2008. augusztus 4. 11:00

Egyre többen kezdik felfedezni, hogy miközben a magas üzemanyagárak komoly megterhelést jelentenek a pénztárcára, addig a bicikli, a tömegközlekedés vagy a sétálás nemcsak olcsóbb közlekedési módozat, hanem egészségesebb is.

Az elmélet miszerint sokan leteszik az autójukat, hogy olcsóbb közlekedési formát válasszanak, bebizonyosodni látszik. Sőt, kevesebbet járnak étterembe is, mivel az étteremhez eddig kocsival jutottak el, amit viszont most már nem engednek meg maguknak. Ráadásul az is köztudott, hogy az otthon főzött ételek sokkal egészségesebbek lehetnek, mint az étteremben rendeltek. Egy étteremben például kevesebben rendelnek salátát, otthon viszont gyakrabban szerepel a menüben.

A szakértők több államban is vizsgálták az üzemanyagárak alakulását 1984 és 2004 között, hogy bebizonyítsák az egészséges életmód, illetve az elhízás és az üzemanyagárak közötti összefüggést. A benzinárakat az átlagos testsúllyal és az elhízás mértékével vetették össze.

A vizsgálatok szerint egy dollárnyi áremelkedés átlagosan 1,8-2,3 kilogramm testsúlyvesztéssel jár együtt az amerikaiak körében. Emellett a magas áraknak a sebességre is komoly hatása van, ha drága a benzin, az emberek sokkal lassabban vezetnek, így a halálos közúti balesetek száma is csökkent.

Az alacsonyabb felhasználásra való törekvés következtében az üzemanyag-hatékony modellek fejlesztése és gyártása is előtérbe kerül, ami akár új munkahelyeket is teremthet. A kevesebb benzinre költött pénz ugyanis a helyi boltokban költik el, ezzel javítva a gazdasági környezetet.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 13. szombat
Jenõ
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem