27 °C Budapest

Újabb csúcsra tör a bizalom

Pénzcentrum
2008. július 30. 06:00

Két éve nem látott szintre emelkedett az Európai Unió támogatásával a GKI Gazdaságkutató Zrt. által készített konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értékének fogyasztói bizalmat mérő összetevője. Júniushoz képest ugyan az üzleti várakozások is javultak, azonban a változás mértéke nem tekinthető jelentősnek.


Az idei év hetedik hónapjában az üzleti szektoron belül valamennyi ágazat bizalmi indexe emelkedésnek indult. Az iparban ugyanakkor a mostani emelkedés szerény mértéket ölt, s a trend romlást mutat. Az építőiparban a bizalmi index ugyan lassú ütemben, azonban folyamatosan emelkedik, s júliusban egy éves csúcsra jutott, hasonlóan a kereskedelemhez.

A szolgáltatói bizalmi index a júniusi visszaesést követően júliusban ismét kissé emelkedett, azonban ez nem változtatott az elmúlt két évben tapasztalható trend nélküli hullámzásán.

A fogyasztói bizalmi index a 13 éves mélypontról pozitív irányba mozdult el májusban, s a júniusi emelkedés után két éve nem látott - igaz továbbra is alacsony - szintre emelkedett. Júliusban a lakosság saját várható pénzügyi helyzetére, rövid távú megtakarítási képességére, valamint a várható munkanélküliségre vonatkozó képessége egyaránt érezhető mértékben javult. Kedvezőbbé váltak a megélhetési költségekre, s a nagy értékű tartós fogyasztási cikkek vásárlására irányuló vélemények is.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?