22 °C Budapest

Te nem félsz? Mindenhová beférkőznek és átveszik az irányítást...

Pénzcentrum
2008. július 10. 05:40

A hackerek mindig, mindenhol ott vannak, s sokan úgy is gondolják, csak oda nem jutnak be, ahová nem is akarnak. Az aggodalom nem alaptalan, ráadásul már az informatikai guruk szerint is előfordulhat, hogy átveszik a világháló forgalma feletti irányítást...

Természetesen azért ahhoz még sok víznek le kellene folyni a Dunán, hogy mindez megtörténjen, hiszen szoftver- és hardverkészítők titokban hónapokon át dolgoztak azon, hogy az internet alapjaiban megtalálható hibát kijavítsák. A hiba abban a mechanizmusban van jelen, amikor az egyes számítógépeket a különböző oldalakra irányítják.

Ez az internet alapkérdése, hiszen a címzési rendszerben (Domain Name System - DNS) van a hiba, legalábbis a szakértők ezt állítják. Ráadásul ha ezt a hackerek ki tudják használni, az azt jelentené, hogy ugyan lenne internet, de mindent ők irányítanának rajta. A hibát kihasználva számtalan adathalász akcióval képesek lennének rengeteg személyes adathoz hozzájutni. Ezen támadások nem hasonlítanának az eddigiekhez, ugyanis a DNS-rendszer hibáját kihasználva anélkül jutnának a felhasználók a csali-oldalra, hogy be kéne gépelniük bármilyen címet.

Az ügyön dolgozó szakemberek szerint pánikra semmi ok, ugyanis még elég idő van arra, hogy teszteljék és használják a létrehozott javítást, amelyet egyébként nemsokára kiadnak minden platformra. Sőt készítettek egy weboldalt is, a www.doxpara.com-on bárki kipróbálhatja, hogy a gépe veszélyben van-e.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?