6 °C Budapest

Sokat nyertek az osztrákok

Pénzcentrum
2008. július 4. 09:15

Elégedett lehet az EB gazdaságélénkítő hatásaival Bécs, amely még az előzetes várakozásokat is felülmúlta. A foci-eseményt sok magyar is meglátogatta - tudósít a Világgazdaság.

Ausztriában azt jósolták, hogy a háromhetes esemény 263 millió eurós nettó többletköltést eredményez, az ország GDP-jét 0,15 százalékkal, 321 millió euróval dobja meg. A tényleges számok ennél vélhetően jóval magasabbak, ugyanis korábban az egész országban 830 ezer többlet-vendégéjszakát prognosztizáltak, miközben a legfrissebb adatok szerint csak Bécsbe több mint 1,2 millióan látogattak el.

Az eseményre sok magyar is kilátogatott, természetesen a többség Bécsbe. Arra vonatkozóan egyelőre nincsenek adatok, hogy mely országból hányan érkeztek, azonban Walter Kouba EB-információs megbízott a torna előtt arról számolt be, hogy akár 200 ezer magyar is ellátogathat Bécsbe.

A gazdasági előnyök mellett a focieseménynek komoly marketing-értéke is volt az osztrák főváros számára, ugyanis a becslések szerint az ott lejátszott meccseket világszerte több mint 1 milliárd ember követte, s 6500 újságíró vitte hírét a városnak.

Nem mindenki volt azonban elégedett, az ideiglenesen kialakított szurkolói zónában például a büfésen számára rémálom volt az esemény, akik egy darabig árengedményekkel és vevőcsalogató ajánlatokkal próbálkoztak, végül negyedüknek le kellett húznia a rolót.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm