15 °C Budapest

Sokat nyertek az osztrákok

Pénzcentrum
2008. július 4. 09:15

Elégedett lehet az EB gazdaságélénkítő hatásaival Bécs, amely még az előzetes várakozásokat is felülmúlta. A foci-eseményt sok magyar is meglátogatta - tudósít a Világgazdaság.

Ausztriában azt jósolták, hogy a háromhetes esemény 263 millió eurós nettó többletköltést eredményez, az ország GDP-jét 0,15 százalékkal, 321 millió euróval dobja meg. A tényleges számok ennél vélhetően jóval magasabbak, ugyanis korábban az egész országban 830 ezer többlet-vendégéjszakát prognosztizáltak, miközben a legfrissebb adatok szerint csak Bécsbe több mint 1,2 millióan látogattak el.

Az eseményre sok magyar is kilátogatott, természetesen a többség Bécsbe. Arra vonatkozóan egyelőre nincsenek adatok, hogy mely országból hányan érkeztek, azonban Walter Kouba EB-információs megbízott a torna előtt arról számolt be, hogy akár 200 ezer magyar is ellátogathat Bécsbe.

A gazdasági előnyök mellett a focieseménynek komoly marketing-értéke is volt az osztrák főváros számára, ugyanis a becslések szerint az ott lejátszott meccseket világszerte több mint 1 milliárd ember követte, s 6500 újságíró vitte hírét a városnak.

Nem mindenki volt azonban elégedett, az ideiglenesen kialakított szurkolói zónában például a büfésen számára rémálom volt az esemény, akik egy darabig árengedményekkel és vevőcsalogató ajánlatokkal próbálkoztak, végül negyedüknek le kellett húznia a rolót.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06