Szédítő árak: mennyibe kerül egy csobbanás?

Pénzcentrum
2008. június 20. 05:55

Hullámmedence, bébimedence, gyermekmedence, jacuzzi medence, ugrómedence, strandmedence, lassúmedence...Az ember már csak a nevek hallatán is elszédül, hát még ha a medencékhez tartozó kanyargó csúszdákra is felül az élményfürdők egyikébe ellátogatva. Mert bizony azok fantázianeveiből is Dunát lehetne rekeszteni. Lássuk, az árak láttán is okunk van-e szédülésre!

A nyár közeledtével mindenki vízpart közelébe vágyakozik, így aki teheti, strandon tölti az idejét. Akadnak azonban olyanok is, akik a szimpla úszkálás és napfürdőzés mellett aktívabb, élménydúsabb időtöltésre is vágynak, és azt sem bánják, ha fürdőruhájuk kicsit megkopik a csúszdázások közepette.

Nekik gyűjtöttük össze a hazánkban fellelhető aquaparkok és élményfürdők ajánlatait. Az árak összegyűjtésekor a napijegyeket vettük figyelembe, hétköznap és hétvégén, igaz utóbbi megkülönböztetésével mindössze két esetben találkozhatunk. A családi jegyek esetében, ahol külön nem jeleztük, 2 felnőtt és egy gyermekre érvényes árakat hasonlítottuk össze.


A legalacsonyabb árakkal felnőtt belépők esetén a győri Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdőben várnak minket. Igaz, nem itt találkozhatunk a legtöbb csúszdával és medencével, azonban öt élményfürdő, egy 64 és egy 38 méteres óriás csúszda télen, nyáron a vendégek rendelkezésére áll. Ezen kívül 40 élmény elem, sodrócsatornák, fekvőmasszázsok, masszírozó fúvókák, vízesések, barlangok teszik még élvezhetőbbé a kikapcsolódást, hétvégén akár 21 óráig is.

Ennél alig ötszáz forinttal drágább az esztergomi Aquasziget felnőtt belépője, ahol kül- és beltéri medencékkel és csúszdákkal, jacuzzival, infraszaunával és egyéb pihenésre-sportolásra alkalmas szolgáltatással várják a látogatókat. Az itt feltüntetett gyermekjegy 6-18 éves korig érvényes, ez alatt 100 forintért vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait a kicsik. A többinél általában 3 éves korig ingyenes a belépés, azonban 3-6 év közötti látogatók számára az esztergomi kínálja a legjobb árakat.

A vásárosnaményi Atlantikában 7 óriás csúszdával és 7 medencével, 4500 négyzetméteren napi 4000 látogató számára biztosítanak kellemes időtöltést, hétvégén pedig akár éjjel 11-ig is fürdőzhetnek a látogatók.


A debreceni Aquaticum gyermekjátszója
A Hungarospa Hajdúszoboszló élményparkja 2000-ben épült, ez volt hazánk első vízi szórakoztató központja. A csúszdázás szerelmesei a 12 méter magas indítótoronyból induló kilenc különféle pályából választhatnak, igyekezniük kell azonban, mivel az aquapark rész 18.30-kor bezár. A csúszdák teljes hossza meghaladja az 1 km-t. Az itt kínált belépő felnőttek esetében ugyan nem olyan drága, azonban diákok, gyerekek és nyugdíjasok számára nem nyújtanak kedvezményt, így számukra igen borsos a belépő más vízi parkhoz képest, ráadásul családi jegyet sem kínálnak.

A zalaegerszegi Aquacity a Dunántúl egyetlen aquaparkjának nevezi magát honlapján, igaz Esztergom megfosztotta már ettől a címtől. Az imént bemutatottakhoz képest ez már jóval nagyobb, és több szolgáltatást nyújt: 7,5 hektáron több mint 6 ezer négyzetméternyi vízfelület található. a 18 csúszda közül 13 óriáscsúszdát (54-120 méter hosszúak) csak felnőttek vehetnek igénybe.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Közel azonos árkategóriába tartozik a nyíregyházi Aquarius és a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő. Utóbbi a debreceni Nagyerdő közepén, egy kupolacsarnokban található, és a szezon miden napján este 10-ig nyitva tart. Az élményelemek közé tartozik 12 csúszda, mászófalak, vízicsopperek, barlangfürdők és még sorolhatnánk. Külön díj ellenében pedig szaunákat és masszázst is igénybe lehet venni.


Hazánk egyetlen ingacsúszdája
A második legdrágább aquapark a felsorolásban a ceglédi Aqua Centrum. Hétvégén egy négytagú család 12 500 forintot is otthagyhat csak a belépőért (igaz ott, ahol családi kedvezmény nem létezik, akár magasabb belépőár is kijöhet). Természetesen ezért az árért már jóval több szolgáltatással, egyedi csúszdákkal (ingacsúszda, négysávos csúszda, stb.) várják a látogatókat. A táblázatban szereplő árak kombinált belépőre vonatkoznak, ezekkel tehát nem csak az élménypark, de a gyógy- és strandfürdő is igénybe vehető. Éjszakai fürdőzésre pedig akár éjfélig is lehetőség nyílik, tehát maximálisan ki lehet használni a napijegy adta lehetőségeket.

Hazánk legnagyobb aquaparkja továbbra is a mogyoródi Aquaréna, nem véletlenül a legdrágább is. Egy négy fős család számára hétvégén több mint 15000 forintba kerül a belépés. Cserébe minden nap 9 és 19 óra között 21 csúszda és összesen másfél kilométernyi föld feletti és alatti csúszdapályán kanyaroghatnak a látogatók. A kilenc medence között élménymedence, jacuzzi, háromszintes ugrómedence is található, a belépőjegyet pedig már interneten keresztül is meg lehet vásárolni a teljes 2008-as szezonra.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?