16 °C Budapest

Melyek a legjobb strandok itthon?

Pénzcentrum
2008. június 17. 17:20

Hétvégén kapják meg a Kékhullám Zászlót a legjobbnak ítélt hazai strandok. Fontos a víz és a part minősége, a tisztaság és gyerekbarátság - értesült az Index.hu.

Június 21-én hirdetik ki, hogy melyik balatoni strandok és kikötők kaphatják meg idén a Kékhullám Zászlót. Elbírálásnál például a part- és a víz minőségére, a biztonságra, illetve a megfelelő infrastrukturális feltételekre figyelnek.

Idén először mintastrandot választanak ki a Velencei, a Tisza és a Fertő-tónál is, így jövőre ezekről a fürdőhelyekről is lehet majd jelentkezni a minősítő zászlóért.A balatoni strandok és kikötők május 20-ig adhatták be idén pályázatukat a Kékhullám Zászlóért.

Az eredményeket egy hónappal később, június 21-én ismertetik. Az elbírálásnál figyelnek a megfelelő partszakaszra, a vízminőségre, valamint az infrastrukturális feltételekre. Figyelembe veszik továbbá a hulladékgyűjtést, a bicikli tárolási lehetőséget, valamint, hogy a mozgássérültek és a gyerekek is igénybe tudják-e venni a strandot.

A biztonsági feltételek is számítanak, például hogy van-e úszómester szolgálat és elsősegély nyújtó hely. Országosan is kiterjesztik a Kékhullám Zászló minősítést, ezért a bírálóbizottság idén először kiválasztott a Velencei, a Tisza és Fertő tavon is egy-egy mintastrandot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A következő években majd ezekről a helyekről is pályázhatnak fürdőhelyek a zászlóra, nemcsak a Balaton parti strandok és kikötők. A Kékhullám Zászló minősítés bevezetését 2004-ben kezdeményezte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium. Akkor 19, 2005-ben 28, 2006-ban pedig 37 fürdőhely nyerte el.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?