16 °C Budapest

Drágul a kenyér és a hús!

Pénzcentrum
2008. június 11. 09:15

A sertéshús drágulása már megkezdődött a hazai boltokban, de várhatóan a kenyér ára is emelkedni fog, kilónként akár 20-30 forinttal, így nem elképzelhetetlen akár a 330 forintos kilónkénti ár sem - írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Pékszövetség szerint az idei kötelező 11 százalékos minimálbéremelés, valamint az energia- és üzemanyagárak emelkedése miatt jelentősen megnőtt a kenyér előállítási költsége, így elkerülhetetlen az áremelés.

Természetesen az árak emelésének mértéke függ a kereskedők hozzáállásától. A sütödék általában 245-260 forintért adják a kenyeret a boltoknak, akik 270-300 forintos áron adnak rajta tovább. Az üzletláncok ettől általában jelentősen olcsóbban adják a kenyeret, mint az egyik vevőcsalogató terméket.

A sütőipar szerint legalább 20-30 forintos áremelés lenne az, ami fedezné a megnőtt költségeiket, ami tehát a boltokban már 310-330 forintos kenyérárat jelentene.

Mindeközben a sertéshús ára is emelkedik, azok termelői árának drágulása miatt. Január óta kilónként 24 százalékkal nőtt már a vágóhídi átlagár, míg a feldolgozott sertésé 560-ról 670-re nőtt, és ezek még mindig nem a fogyasztói árak.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?