16 °C Budapest

Groupama Zöld Mozgalom: "Mozdulj a városért!"

Pénzcentrum
2008. május 28. 11:48

Miskolc a városok közti verseny első állomása, 1 millió forint a tétMájus 31-én, Miskolcon indul el a Groupama Biztosító Zrt. idei Zöld Mozgalmának eseménysorozata "Mozdulj a városért!" címmel. A programhoz az elmúlt évhez hasonlóan csatlakozott Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. 2007-ben az "1 millió pedálfordulatért 1 millió forint" versenyben a városlakók már derekasan helyt álltak, az akkor elnyert támogatást kerékpártárolók kihelyezésére fordították. A május 31-én, a Szinva teraszról, 12.00 órakor rajtoló 2008-as esemény fővédnöke Fedor Vilmos alpolgármester.

A Groupama az idén ismét öt vidéki nagyvárosban, izgalmas eseményekkel várja a mozogni, kikapcsolódni vágyókat. A játékos sportversenyben az öt helyszín közül az nyerheti el az 1 millió forintos fődíjat, ahol a legtöbben teszik meg az 5 km-es távot kerékpárral vagy gyalogszerrel, illetve bármilyen emberi erővel "meghajtott" eszköz segítségével.

A Groupama Biztosító 2006-ban határozta el, hogy megalapítja a Zöld Mozgalmat, a kezdeményezés célja, hogy évről évre országszerte megmozgassa a családok apraját-nagyját az egészséges életmódra buzdítva. Ebben az évben is öt vidéki nagyváros a helyszín, Miskolcnak Győrrel, Nyíregyházával, Péccsel és Szegeddel kell ringbe szállnia a fődíjért.

A "Mozdulj a városért!" játékos sportverseny-felhívás szerint 2008-ban a városok egymással vetélkednek: az a város kapja meg az 1 millió forintos fődíjat, amelyikben az összlakossághoz mérten, a legnagyobb számú résztvevő teszi meg az 5-km-es távot, kizárólag emberi erővel "meghajtott" eszközzel. Ez lehet kerékpár, gördeszka vagy tetszőlegesen kialakított, a versenyzők találékonyságára bízott, bármilyen más "jármű", természetesen gyalogszerrel (futva, sétálva) is teljesíthető a táv. Az, hogy végül ki nyeri meg a fődíjat, csak az országjáró programsorozat végén, 2008 szeptemberében, a díjátadó ünnepségen derül ki.

"Tavaly már láttuk, a miskolciak nagyon szívesen jönnek el a programjainkra, és bízom benne, hogy nagy kedvet éreznek az idei játékos megmozdulásunkhoz is. Szurkolunk, hogy sikerüljön a legtöbb résztvevőt mozgósítaniuk, amivel a Legaktívabb Város címet is magukénak vallhatnák" - mondta Czövek Katalin, a Groupama Biztosító területi értékesítési vezetője.

2008-ban már második alkalommal csatlakozik Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Groupama Zöld Mozgalmához. A tavalyi évben elnyert 1 milliós támogatást a város kerékpártárolók kihelyezésére használta fel, amelyek a sokak által kedvelt kiránduló helyekhez kerültek ki: a Miskolc-tapolcai Barlangfürdő bejáratához, a Népkerthez, valamint Lillafüreden.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A "Mozdulj a városért!" verseny május 31-én, 12 órakor kezdődik a Szinva teraszon, a cél, hogy a másik négy város részvételi arányát meghaladva, minél többen teljesítsék a megadott távot. Az esemény fővédnöke Fedor Vilmos alpolgármester.

"Most nem csak saját egészségükért tehetnek valamit városunk lakói, hiszen ha a szombati versenyre sokan eljönnek, lakóhelyüket is segítik az 1 millió forintos fődíj elnyerésében. A rendezvényen én magam is részt veszek és személyesen is szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy csatlakozzon a mozgalomhoz" - mondta Fedor Vilmos, Miskolc város alpolgármestere, a program fővédnöke.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?