-2 °C Budapest

Otthon maradnak az angolok: kiütötték az oroszok az EB-t?

Pénzcentrum
2007. december 3. 14:00

A MasterCard által készíttetett legfrissebb tanulmány szerint még Anglia kihullása és ezáltal 40 000 biztos utazó szurkoló elvesztése sem változtat a tényen, hogy a 2008-as labdarúgó EB óriási pénztermelő potenciállal rendelkezik.

A június 7-29-ig tartó rendezvény összesen 1,4 milliárd eurót hozhat Európának, melyből egyáltalán nem csak a rendező országok profitálhatnak. A gazdasági hatások között kell említeni a jegyárakból befolyó bevételt, az utazásra, ételre és italra, ajándéktárgyakra költött összegeket, a szponzorációs és hirdetési bevételeket, a telekommunikáció és az új médialehetőségek fokozottabb kiaknázását.

Az UEFA által a 2004-es Portugália által rendezett kontinensviadal után készíttetett tanulmány szerint a rendezvény akkor 800 millió eurós gazdasági pluszt hozott Európának.

Az új anyag elkészítői szerint a legnyereségesebb meccsek körébe tartozik a június 9-i olasz-holland, a június 13-i holland-francia és a 17-én játszandó francia-olasz. Ezek az összecsapások állítólag 56 millió eurót hozhatnak az összecsapó csapatok nemzeteinek.

A tanulmány kiemeli, hogy az eseményre ki nem jutott országok is érezni fogják a pozitív hatásokat, a szponzorációs és hirdetési piac ugyanis mindenütt felpörög az EB kapcsán.

Érdekes színfolt az anyagban az angolokat kiütő oroszok megítélése, őket ugyanis a kutatók Európa fekete lovának tartanak. Az oroszokat érintő gazdasági hatást nehéz előrejelezni, a hatalmas lakossághoz és dinamikus gazdasági növekedéshez a telekommunikációs, szponzori és hirdetési piac felfutása társul, mely mellett az utazásra fordított összeg szintén emelkedést mutat, a labdarúgás iránti érdeklődés pedig folyamatosan nő.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19