8 °C Budapest

Otthon maradnak az angolok: kiütötték az oroszok az EB-t?

Pénzcentrum
2007. december 3. 14:00

A MasterCard által készíttetett legfrissebb tanulmány szerint még Anglia kihullása és ezáltal 40 000 biztos utazó szurkoló elvesztése sem változtat a tényen, hogy a 2008-as labdarúgó EB óriási pénztermelő potenciállal rendelkezik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A június 7-29-ig tartó rendezvény összesen 1,4 milliárd eurót hozhat Európának, melyből egyáltalán nem csak a rendező országok profitálhatnak. A gazdasági hatások között kell említeni a jegyárakból befolyó bevételt, az utazásra, ételre és italra, ajándéktárgyakra költött összegeket, a szponzorációs és hirdetési bevételeket, a telekommunikáció és az új médialehetőségek fokozottabb kiaknázását.

Az UEFA által a 2004-es Portugália által rendezett kontinensviadal után készíttetett tanulmány szerint a rendezvény akkor 800 millió eurós gazdasági pluszt hozott Európának.

Az új anyag elkészítői szerint a legnyereségesebb meccsek körébe tartozik a június 9-i olasz-holland, a június 13-i holland-francia és a 17-én játszandó francia-olasz. Ezek az összecsapások állítólag 56 millió eurót hozhatnak az összecsapó csapatok nemzeteinek.

A tanulmány kiemeli, hogy az eseményre ki nem jutott országok is érezni fogják a pozitív hatásokat, a szponzorációs és hirdetési piac ugyanis mindenütt felpörög az EB kapcsán.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Érdekes színfolt az anyagban az angolokat kiütő oroszok megítélése, őket ugyanis a kutatók Európa fekete lovának tartanak. Az oroszokat érintő gazdasági hatást nehéz előrejelezni, a hatalmas lakossághoz és dinamikus gazdasági növekedéshez a telekommunikációs, szponzori és hirdetési piac felfutása társul, mely mellett az utazásra fordított összeg szintén emelkedést mutat, a labdarúgás iránti érdeklődés pedig folyamatosan nő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?