3 °C Budapest

Rémes adatok - 27 hónapja nem volt ilyen

Pénzcentrum
2007. november 26. 11:00

Az eurozóna 13 országában 27 hónapja nem mért szintre zuhant az üzleti szektor aktivitása, a szolgáltatási szektor gyengélkedésének köszönhetően - ez derül ki egy pénteken publikált felmérés adataiból.

Az NTS Research által készített üzleti vezetők véleményét tartalmazó index 53,8 pontra mérséklődött novemberben, az októberi 54,7 pont után, ez a legalacsonyabb érték, melyet 2005. augusztusa óta tapasztalhattunk.

A szolgáltatások szektorának kibocsátási indexe az októberi 55,8-es értékről esett az év tizenegyedik hónapjában 53,7 pontra. Mindeközben a termelési index az októberi 52,6 pontról emelkedett 53,9 pontra.

Jennifer McKeown, a Capital Economics közgazdásza szerint az NTS Research PMI-indexében bekövetkezett csökkenés a bruttó nemzeti termék további lassulását vetíti elő a negyedik negyedév során.

Howard Archer, a Global Insight közgazdásza pedig úgy vélekedik, hogy az eurozóna gazdasága most nyögi a hitelezési válság, az erős euro, a megnövekedett olajárak, a magas kamatok, valamint a legfontosabb exportpiacok növekedési lassulásának következményeit. Mindezek miatt az Európai Központi Banknak vélhetően tartózkodnia kell majd a további emeléstől.

Hazánkban ma tartja kamatdöntő ülését a monetáris tanács, a szakemberek várakozása szerint változatlanul marad az alapkamat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?