Felével drágulnak a lakások: ez már a luxus kora?

Pénzcentrum
2007. november 23. 10:00

A britek másfélszeres áron veszik a volt SZOT-szálló helyén épülő Excelsior egy lakásait, az induló 6500 eurós négyzetméterárak néhány hét alatt érték el a 10 ezer euró körüli értéke az egyik londoni közvetítő irodában. Az árak rohamos növekedése annak az értékesítési módszernek tudható be, arra a lakásra ugyanis, mely után egynél több vásárló érdeklődik, versenytárgyalást írnak ki - írja a Napi.

A Rózsadombon épülő luxusberuházással rendeződik az évtizedekre elfeledett SZOT-szálló sorsa, mely a 70-80-as években, mint szakszervezeti szálló üzemelt. Az örökpanorámás telkes, az eredeti szerkezetet megtartva építi meg a Pro Hill Ingatlanfejlesztő Kft. azt a 22 ezer négyzetméteres komplexumot, mely egy lakóház és egy szálloda szolgáltatásait ötvözi.

Az átlagban 155 négyzetméteres, nagy erkéllyel rendelkező luxuslakásokat a RE/MAX erre a célra létrehozott csapata értékesíti majd, a beruházás várhatóan 2008 végén zárul. A tervek szerint az Excelsior lesz Magyarország első intelligens háza, a lakók kényelmét éttermek, gyógy- és simavizes medencék és egyéb szolgáltató egységek elégítik majd ki.

A lakásazonosító kártyával fizetni is lehet, a számla a közös költséggel érkezik, amely várhatóan minimum 6 számjegyű lesz. A lakásokat három alapstílus szerint rendezi be a beruházó, természetesen egyedi kialakítással, de ettől eltérően is dönthetnek a Excelsior választók.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?