3 °C Budapest

27 megawatt: szélerőműveket telepítenek Ikervár mellé

Pénzcentrum
2007. november 22. 09:15

27 megawattos szélerőművet létesíthet a világ 10. legnagyobb energiaszolgáltatója, a spanyol Iberdola S.A. a vas megyei Ikervár közvetlen közelében, erről a település polgármestere, Szabó Béla tájékoztatta a Napi Gazdaságot.

A 13 széltornyot önkormányzati, illetve a céggel közös osztatlan tulajdonban lévő földterületre telepítik majd. A beruházás költsége várhatóan eléri majd az 5 milliárd forintot, a pontos összeget azonban még nem lehet tudni, mert az Iberdolának még nem sikerült megállapodnia a szélerőművek gyártójával.

A villamos energia átvételéről azonban már sikerült megállapodni a helyi hálózattal, a Rábán lévő vízerőműnél pedig a 120 kilowattos hálózati kapcsolat is rendelkezésre áll.

Az Iberdola az Ikerváron épülő szélerőmű park mellett további 131 megawatt teljesítményben szeretne energiatermelő beruházásokat végrehajtani hazánkban, mintegy 225 millió euro összértékben.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57