17 °C Budapest

Megérkezett az őszi pesszimizmus - megint borúlátunk

Pénzcentrum
2007. november 12. 08:00

Az idei év tizedik hónapjában hosszú stagnálás után esett a GKI konjunktúra-index értéke. Mindez arra vezethető vissza, hogy a GKI Gazdaságkutató Zrt. által, az Európai Unió támogatásával készített felmérés szerint mind az üzleti, mind pedig a fogyasztói várakozások romlottak.


Az ipari bizalmi index a két évvel ezelőtt tapasztalt szintre esett vissza. Ezzel ellentétben az ipari bizalmi index értéke minimális mértékben ugyan, de emelkedett. A szolgáltatói bizalmi index októberben több hónapos javulás után nagymértékben esett.

A fogyasztói bizalmi index a januári mélypont után nyár végéig javulást mutatott, most azonban tovább folytatta a szeptemberben elkezdett csökkenést. Pesszimistább lett a lakosság saját pénzügyi helyzetére, rövid távú megtakarítási képességére, valamint a munkanélküliség alakulására vonatkozó véleménye, s erősödtek az inflációs várakozások is.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?