Színes nudli tarol a Tescóban

Pénzcentrum
2007. szeptember 13. 13:16

Bár még csak egy hete van forgalomban, a vásárlóknál máris sikert aratott a legnagyobb hazai hipermarket lánc új termékcsoportja, a Tesco Színes. A színesek árusításának forgalma minden várakozást felülmúlt, a Tesco újabb szállítmányokat rendelt a színes termékek beszállítóitól.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hatalmas forgalmat generáltak a Tesco Színes élelmiszer termékei: az első heti összesítések szerint, az új termékcsoportból a mélyhűtött nudli vitte a prímet. Az első összesítés szerint a Tesco vásárlói az akciós áruból nem kevesebb, mint 19 000 kg-ot, azaz 19 tonnányit vittek haza. Ez egy teljes vasúti hűtőkocsi terhelésének felel meg.

A Tesco Színes élelmiszerek első heti toplistáján olyan további termékek szerepelnek, mint a Pápai Húskombinát által szállított 125 gr-os olasz felvágott, a Pick Szeged Rt. 100 gr-os szalámi mix-e, a Kick energiaital, az Aranynektár Kft. 500 gr-os vegyes virágméze és az 1 kg-os mélyhűtött szilvásgombóc. A vásárlói érdeklődést nyilvánvalóan fokozta, hogy a jó minőségű, tetszetős csomagolású termékeket az áruházakban meg is lehetett kóstolni.

A nagyfokú vásárlói érdeklődés miatt a következő hétvégére az áruházlánc megnövelte a Tesco Színes termékek beszállítóinak leadott rendeléseket. A Tesco Színes termékek részesedése a teljes forgalomból már a bevezetés hétvégéjén meghaladta a 8 százalékot.

A Tesco Színes árucsoport több, mint ezerféle terméke alapvetően négy kategóriára oszlik: a frissárura, a csomagolt élelmiszerekre, azaz szárazárura, a kozmetikumokra és a háztartási vegyi árura. A Tesco tervei szerint a vezető márkák minőségét elérő, de azoknál lényegesen olcsóbb sajátmárkás termékek részesedése a bevezetés végére elérheti a teljes forgalom 12 százalékát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?