Internetes veszélyek: bármit megtudhatnak rólunk!

Pénzcentrum
2007. szeptember 12. 09:45

Számtalanszor előfordult már szinte mindenkivel, hogy kéretlen leveleket, üzeneteket kap. De nem ez az egyetlen veszélye a közösségi weboldalaknak - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Számos pozitív és kevésbé pozitív hír jelent már meg az olyan közösségi weboldalakról, mint az iwiw, a MyVip, vagy a baratikor.com. A leggyakrabban a kéretlen levelek okozhatnak a tagnak fejfájást, de más lehetőség is van az életünk megkeserítésére.

Ugyanis az ismerősök a hálózaton keresztül lenyomozhatóak, bárkiről meg lehet szerezni személyes adatokat. Az üzemeltetők ezzel szemben próbálkoznak, hogy az ilyen jellegű kockázatokat csökkentsék.

A fő problémát mégis abban látják a szakemberek, hogy az üzemeltetők a tagok adatait nem tudják ellenőrizni, így előfordulhat, hogy valaki fiatalabbnak, vagy idősebbnek adja ki magát. A gyerekek ráadásul sokkal több dolgot elmondanak az interneten, mint személyesen, amit sokan kihasználhatnak, így megszerezve a gyerek, vagy a szülő személyes és akár pénzügyi adatit is.

A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy oda kell figyelni arra, hogy mit csinál a gyerek, és leginkább tanítással tudjuk elérni a kívánt eredményt, ugyanis ha letiltjuk a profilját, minden gond nélkül készít magának egy újat, és kezdődik előröl az egész, csak már a szülő tudta nélkül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20