4 °C Budapest

Internetes veszélyek: bármit megtudhatnak rólunk!

Pénzcentrum
2007. szeptember 12. 09:45

Számtalanszor előfordult már szinte mindenkivel, hogy kéretlen leveleket, üzeneteket kap. De nem ez az egyetlen veszélye a közösségi weboldalaknak - írja a Napi Gazdaság.

Számos pozitív és kevésbé pozitív hír jelent már meg az olyan közösségi weboldalakról, mint az iwiw, a MyVip, vagy a baratikor.com. A leggyakrabban a kéretlen levelek okozhatnak a tagnak fejfájást, de más lehetőség is van az életünk megkeserítésére.

Ugyanis az ismerősök a hálózaton keresztül lenyomozhatóak, bárkiről meg lehet szerezni személyes adatokat. Az üzemeltetők ezzel szemben próbálkoznak, hogy az ilyen jellegű kockázatokat csökkentsék.

A fő problémát mégis abban látják a szakemberek, hogy az üzemeltetők a tagok adatait nem tudják ellenőrizni, így előfordulhat, hogy valaki fiatalabbnak, vagy idősebbnek adja ki magát. A gyerekek ráadásul sokkal több dolgot elmondanak az interneten, mint személyesen, amit sokan kihasználhatnak, így megszerezve a gyerek, vagy a szülő személyes és akár pénzügyi adatit is.

A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy oda kell figyelni arra, hogy mit csinál a gyerek, és leginkább tanítással tudjuk elérni a kívánt eredményt, ugyanis ha letiltjuk a profilját, minden gond nélkül készít magának egy újat, és kezdődik előröl az egész, csak már a szülő tudta nélkül.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?