7 °C Budapest

Kiemelt ellenőrzés - több százmilliós bírság

Pénzcentrum
2007. augusztus 31. 08:00

Négy szervezet - a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP), a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség, az APEH, és az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség együttműködésében zajlott összehangolt ellenőrzéssorozat 2007. július és augusztus között az idegenforgalom szempontjából kiemelt helyeken.

A VPOP közleménye szerint az akciósorozat kiemelt ellenőrzési helyszínei voltak: a Balaton északi és déli partszakasza, a Forma-1, a Sziget Fesztivál, az ország különböző pontjain megrendezett augusztus 20-i állami ünnepi rendezvények, továbbá az egyéb nyári programok helyszínei, például a Soproni Volt Fesztivál és a kecskeméti Repülőnap.

A két hónap során majdnem 7000 ellenőrzésre került sor, melynek körülbelül a felénél tártak fel valamilyen hiányosságot az ellenőrök, és összesen közel 200 millió forint bírságot szabtak ki, továbbá közel száz üzletet zártak be.

A 693 vendéglátó egység közül 443-nál talált a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség visszaélést, mely 70%-os felderítési arányt jelent. A szigorú ellenőrzések hatására augusztusra ez az arány 24%-ra csökkent. Az ellenőrök a kereskedők 32 %-ától nem kaptak nyugtát a vásárlást követően

A munkaügyi ellenőrök 3 685 munkavállaló alkalmazásának jogszerűségét vizsgálták, melynek eredményeként 780 személy illegális foglalkoztatására derült fény, ezek miatt várhatóan több mint 100 milliós bírságot szabnak majd ki.

A VPOP a mobil alkoholvizsgáló labor bevetésével 507 kereskedőt ellenőrzött, mely ellenőrzések során 169 esetben állapított meg jogsértést.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az akció eredményességét mutatja, hogy az ellenőrzéssorozat végére kevesebb, mint felére csökkent a nyugtát nem adó adózók aránya, illetve a munkaügyi és munkavédelmi szabályok betartása terén is jelentős javulás volt tapasztalható. Mindez a szigorú ellenőrzések folytatását indokolja - olvasható a VPOP honlapján.

Tegnapelőtt nagy létszámban vonultak ki a VPOP ellenőrei a Józsefvárosi és Verseny utcai piacokra. Az ellenőrzés során több mint 4500 darab hamis adathordozót foglaltak le, 4 fő ellen pedig büntetőeljárást indított. Sikerült elkapniuk egy eladót is, akinél ráadásul 9 csomag magyar, adójegy nélküli cigarettát is találtak.

A PROART Szövetség a Szerzői Jogokért szervezet listája szerint a hamisítással okozott kár meghaladja a 8,5 millió forintot.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem