27 °C Budapest

Versenykeltés a távközlésben

Pénzcentrum
2007. augusztus 29. 09:45

Várhatóan októberben vagy novemberben kerül benyújtásra az a brüsszeli tervezet, amely a távközlési cégek hálózatainak és szolgáltató részlegeinek szétválasztásának lehetőségeit tartalmazza - adja hírül a Világgazdaság.

A javaslat célja a verseny fokozása. Amennyiben a nagy távközlési monopóliumok mesterségesen gátolják új szereplők piacra lépését, akkor kerülhet sor a távközlési cégek funkcionális szétválasztására.

A tervezet értelmében ekkor sem kellene megválniuk a cégeknek a hálózatuktól, hanem azok kezelésére kellene létrehozni egy külön, önálló struktúrát, melyhez a rivális szolgáltatók tisztességes feltételek mellett férhetnének hozzá.

A követendő példaként Viviane Reding a British Telecom esetét hozta fel, a minta azonban korántsem biztos, hogy minden államban megvalósítható lenne. Pontosan idén februárban idézte be az Európai Bíróság a német kormányt , mivel az külön törvényt fogadott el a Deutsche Telekom védelméről.

A javaslatcsomagban egyébként felmerül egy páneurópai távközlési szabályozó hatóság felügyeletének lehetősége is. A testület feladata a határon átnyúló verseny erősítésének, illetve a belső piaci szabályok egységes alkalmazásának elősegítése lesz.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?