3 °C Budapest

Új, dollárban és euróban jegyzett alapok az MKB Alapkezelőtől

Pénzcentrum
2007. augusztus 9. 09:02

Az MKB Bank újabb termékeket indított útjára a tőkevédett befektetési alapok piacán, MKB Euro Top 20 és MKB Dollár Top 20 néven. A zárt végű, tőkevédelmet biztosító, 2 éves futamidejű alapokat szeptember 14-ig lehet jegyezni befektetési jegyenként 10 eurós, illetve 10 dolláros névértéken. A befektető a befektetett tőke kockáztatása nélkül juthat a hagyományos euro illetve dollár befektetési lehetőségeket meghaladó nyereséghez!

Az alap jellemzői

Az MKB Euro TOP 20 és MKB Dollár TOP 20 zárt végű, 2 év futamidejű befektetési alap, melyek hozamát egy 20 részvényből kialakított részvénykosár futamidő végén számított átlagos teljesítménye határozza meg. Az alap specialitása hogy a 10 legjobb részvény teljesítménye az eurós alapnál fix 20%-kal, a dolláros alapnál pedig fix 25%-kal kerül figyelembevételre a végleges hozamkalkulációnál. Vagyis bármi történjék, a legjobb 10 teljesítményű részvény hozama biztosan 20% illetve 25% lesz, míg a fennmaradó 10-10 részvény teljesítményét a tényleges értéken veszik figyelembe. Így a befektető ideális esetben az eurós alap esetében 20% (évesített 9,53%) míg a dolláros alap esetében 25% (évesített 11,79%) hozamot érhet el, míg kedvezőtlen esetben a befektetett tőkéjéhez jut hozzá..

A portfolió elemei

A hozamot mindkét alap esetében egy 20 elemből álló részvénykosár teljesítménye biztosítja, melyek alaponként a következők:

MKB EURO TOP 20
- 7 japán részvény (Nippon Steel, Nissan Motor, NTT Docomo, Sharp, Canon, Toyota Motor, Takeda Pharmaceutical)
- 12 európai részvény (Telecom Italia Spa, Enel Spa, Deutsche Telekom, RWEbAG, Fortis, Koninklijke KPN, France Telecom SA, Renault, Barclays PLC, Credit Suisse Group, Zürich Financial Services AG, Vivendi)
- 1 amerikai részvény (General Motors)

MKB DOLLÁR TOP 20
- 7 japán részvény (Nippon Steel, Nissan Motor, NTT Docomo, Sharp., Canon, Toyota Motor, Takeda Pharmaceutical)
- 7 amerikai részvény (General Motors, Chevron Corp., Sun Microsystems, Exxon Mobil, Microsoft, Pfizer, Bank of America)
- 6 európai részvény (Telecom Italia, Enel, Deutsche Telekom, France Telekom, Credit Suisse Group, Zürich Financial Services)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A felsorolt cégek a közmű-, gyógyszer-, bank-, telekommunikációs-, technológiai-, energia- iparban és a kiskereskedelemben működnek.

Miért és kiknek érdemes az alapokba fektetnie?

Az Euro TOP 20 és a Dollár TOP 20 befektetési alapok ideális lehetőséget kínálnak azoknak, akik pénzük számára a biztonságos és kockázatmentes Euro illetve Dollár hozamokat meghaladó középtávú befektetéseket keresik. A 2 éves futamidőt a hazai befektetők igényeihez igazította az MKB Bank. Az alap jó választást jelenthet portfólió-diverzifikálás céljából azoknak, akinek még nincs részvény típusú befektetése, és alacsony kockázatú befektetésként azoknak, akik már rendelkeznek részvénybefektetésekkel. Emellett ideális a biztonságra törekvő befektetőknek mivel a mögöttes részvények esetleges negatív teljesítménye esetén is élvezhetik a befektetett tőke védelmét.

Az MKB EURO TOP 20 alap évi 4%-os (EHM: 4,06%) az MKB DOLLÁR TOP 20 alap évi 5% (EHM: 5,07%), diszkont árfolyam mellett már jegyezhető az MKB Bank teljes fiókhálózatában, minimum 500 euró illetve 500 dollár értékben.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 29. 21:48
Idén is átadták a Televíziós Újságírók Díját. Az elismeréseket nem sokkal cikkünk élesítése előtt, s...
Bankmonitor  |  2023. március 29. 14:25
Megtakarítási szakértőnk most bemutatja, milyen tényezők okozzák a pénzügyi döntéseink halogatását,...
Holdblog  |  2023. március 29. 13:05
Biztosítás. Évtizedekkel korábban, ha gyermeki énem meghallotta ezt a szót, bizony komoly fejtörést...
MNB Intézet  |  2023. március 28. 10:16
Az alacsony mobilitás konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket. A jómódúaknak elvileg nem áll köz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57