17 °C Budapest

Új, dollárban és euróban jegyzett alapok az MKB Alapkezelőtől

Pénzcentrum
2007. augusztus 9. 09:02

Az MKB Bank újabb termékeket indított útjára a tőkevédett befektetési alapok piacán, MKB Euro Top 20 és MKB Dollár Top 20 néven. A zárt végű, tőkevédelmet biztosító, 2 éves futamidejű alapokat szeptember 14-ig lehet jegyezni befektetési jegyenként 10 eurós, illetve 10 dolláros névértéken. A befektető a befektetett tőke kockáztatása nélkül juthat a hagyományos euro illetve dollár befektetési lehetőségeket meghaladó nyereséghez!

Az alap jellemzői

Az MKB Euro TOP 20 és MKB Dollár TOP 20 zárt végű, 2 év futamidejű befektetési alap, melyek hozamát egy 20 részvényből kialakított részvénykosár futamidő végén számított átlagos teljesítménye határozza meg. Az alap specialitása hogy a 10 legjobb részvény teljesítménye az eurós alapnál fix 20%-kal, a dolláros alapnál pedig fix 25%-kal kerül figyelembevételre a végleges hozamkalkulációnál. Vagyis bármi történjék, a legjobb 10 teljesítményű részvény hozama biztosan 20% illetve 25% lesz, míg a fennmaradó 10-10 részvény teljesítményét a tényleges értéken veszik figyelembe. Így a befektető ideális esetben az eurós alap esetében 20% (évesített 9,53%) míg a dolláros alap esetében 25% (évesített 11,79%) hozamot érhet el, míg kedvezőtlen esetben a befektetett tőkéjéhez jut hozzá..

A portfolió elemei

A hozamot mindkét alap esetében egy 20 elemből álló részvénykosár teljesítménye biztosítja, melyek alaponként a következők:

MKB EURO TOP 20
- 7 japán részvény (Nippon Steel, Nissan Motor, NTT Docomo, Sharp, Canon, Toyota Motor, Takeda Pharmaceutical)
- 12 európai részvény (Telecom Italia Spa, Enel Spa, Deutsche Telekom, RWEbAG, Fortis, Koninklijke KPN, France Telecom SA, Renault, Barclays PLC, Credit Suisse Group, Zürich Financial Services AG, Vivendi)
- 1 amerikai részvény (General Motors)

MKB DOLLÁR TOP 20
- 7 japán részvény (Nippon Steel, Nissan Motor, NTT Docomo, Sharp., Canon, Toyota Motor, Takeda Pharmaceutical)
- 7 amerikai részvény (General Motors, Chevron Corp., Sun Microsystems, Exxon Mobil, Microsoft, Pfizer, Bank of America)
- 6 európai részvény (Telecom Italia, Enel, Deutsche Telekom, France Telekom, Credit Suisse Group, Zürich Financial Services)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A felsorolt cégek a közmű-, gyógyszer-, bank-, telekommunikációs-, technológiai-, energia- iparban és a kiskereskedelemben működnek.

Miért és kiknek érdemes az alapokba fektetnie?

Az Euro TOP 20 és a Dollár TOP 20 befektetési alapok ideális lehetőséget kínálnak azoknak, akik pénzük számára a biztonságos és kockázatmentes Euro illetve Dollár hozamokat meghaladó középtávú befektetéseket keresik. A 2 éves futamidőt a hazai befektetők igényeihez igazította az MKB Bank. Az alap jó választást jelenthet portfólió-diverzifikálás céljából azoknak, akinek még nincs részvény típusú befektetése, és alacsony kockázatú befektetésként azoknak, akik már rendelkeznek részvénybefektetésekkel. Emellett ideális a biztonságra törekvő befektetőknek mivel a mögöttes részvények esetleges negatív teljesítménye esetén is élvezhetik a befektetett tőke védelmét.

Az MKB EURO TOP 20 alap évi 4%-os (EHM: 4,06%) az MKB DOLLÁR TOP 20 alap évi 5% (EHM: 5,07%), diszkont árfolyam mellett már jegyezhető az MKB Bank teljes fiókhálózatában, minimum 500 euró illetve 500 dollár értékben.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 09:59
Perintfalvi Rita katolikus teológus immár jogerősen is sajtópert nyert a Mandiner című, a kormánypár...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm