5 °C Budapest

12 új külföldi befektetési alap jegyeit forgalmazza a Citibank

Pénzcentrum
2007. augusztus 6. 10:25

A Citibank Zrt., a Citi tagja, a mai napon bejelentette, hogy befektetési termékpalettáját a Credit Suisse Asset Management Luxemburg és az ING Investment Management Luxemburg által kezelt 12 külföldi befektetési alap jegyeinek forgalmazásával bővíti. Az újakkal együtt a Citibank 8 alapkezelő és vagyonkezelő partnerének összesen 68 befektetési jegyét kínálja ügyfeleinek.

"Ügyfeleink egyre nagyobb érdeklődését s egyben keresletét tapasztaljuk a kifinomultabb befektetési termékek iránt. Stratégiánkkal összhangban folytatjuk befektetési termékkínálatunk bővítését, hogy az egyre növekvő ügyféligényeknek megfeleljünk, sőt megelőzzük azokat. Jelenleg ügyfeleink 48 külföldi és 20 belföldi befektetési jegy közül választhatnak." - mondta Batara Sianturi, a Citibank Zrt. lakossági üzletágának vezetője.

A 12 új befektetési alap a következő:

Euróban denominált alapok:

ING Industrials: Az Alap vagyonát nagyrészt az ipari szektorban működő vállalatok részvényeibe fekteti (ideértve a repülést és a hadiipart, az építőipart, az építészetet, gépészetet, az elektronikai berendezéseket, az ipari konglomerátumokat, gépgyártást, kereskedelmi vállalkozásokat és a forgalmazókat); a vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatások (ideértve a nyomtatást, adattovábbítást, emberi erőforrásokkal kapcsolatos és környezetvédelmi szolgáltatásokat, továbbá az irodafelszereléseket) és a szállítási szolgáltatás (ideértve a lég iközlekedést, a futárszolgálatokat, a tengeri és közúti szállítást, továbbá a szállítási infrastruktúrát).

ING Prestige and Luxe: Az Alap elsősorban presztízs- illetve luxuscikkeket gyártó és forgalmazó vállalatok (e területen nagynevű világmárkák) részvényeibe fektet.

ING European Food and Beverages: Az Alap elsősorban Európa országaiban alapított, az alapvető fogyasztási cikk szektorban működő vállalatok részvényeibe fektet. (élelmiszer-, ital- és dohányáruk gyártói, illetve forgalmazói; nem tartós fogyasztási cikkek, illetve higiéniai termékek gyártói; élelmiszer- és gyógyszeripari termékek forgalmazói).

ING European Telecom: Az Alap vagyonát nagyrészt Európa országaiban alapított, a telekommunikációs szektorban működő vállalatok részvényeibe fekteti (vonalas, drótnélküli és mobil telekommunikációs szolgáltatások, üvegszálas kábelhálózatok, és/vagy szélessávú kommunikációs szolgáltatások).

ING Emerging Europe: Az Alap elsősorban a fejlődő európai országokban alapított, vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfoliójába fektet.

Credit Suisse Russia Explorer: Az Alap olyan vállalatokba fektet be, amelyek székhelye Oroszországban van, vagy üzleti tevékenységüket elsősorban Oroszországban folytatják. Az Alap eszközeinek 30%-áig befektethet posztszovjet államokba, a Transzkaukázusba, Kelet-Európába is, illetve olyan országokba, ahol üzleti tevékenységük túlnyomó részét folytatják. Ezen országok: Ukrajna, Kazahsztán, Grúzia, Üzbegisztán, Örményország, Azerbajdzsán, Türkmenisztán, Kirgizisztán és Tadzsikisztán, Belarusz, illetve Moldávia.

Credit Suisse High Yield Bond EUR: Az Alap elsősorban európai vállalatok euróban denominált nem befektetési kategóriába sorolt kötvényeibe fektet. Az Alap az euró mellett más devizában denominált kötvénybe is fektethet.

Credit Suisse Convert Europe: Az Alap a hitelbesorolások minden kategóriájába fektet, eszközeinek két harmadát zártkörű, illetve fél zártkörű európai székhelyű kibocsátók nyilvánosan kibocsátott kötvényeiben helyezi el.

Dollárban denominált alapok:

ING Biotechnology: Az Alap vagyonát nagyrészt a biotechnológiai szektorban működő vállalatok részvényeibe fekteti. A biotechnológiai tevékenység magába foglalja a biotechnológiai vagy biogyógyászati termékek, szolgáltatások és folyamatok kutatásfejlesztését, előállítását és terjesztését. A következő területeken aktív vállalatok érintettek: a genetika, géntudományok, génterápia. Az Alap befektetései szintén kiterjednek az egészségügy és a gyógyszeripar területén működő, a biotechnológia fejlesztésével és alkalmazásával foglalkozó vállalatokra.

ING Latin America: Az Alap elsősorban Latin-Amerika (ideértve a Karib térséget) területén alapított, illetve e tőzsdéken jegyzett vagy forgalmazott vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfoliójába fektet.

Credit Suisse Target Return USD: Az Alap magas és korlátozott mértékben közepes minősítésű kötvényekbe, és egyéb fix vagy változó kamatozású eszközökbe fektet, amelyek legalább kétharmad részben dollárban denomináltak.

Credit Suisse Global Prestige USD: Az Alap vagyonát olyan vállalatokba fekteti, amelyek üzleti tevékenysége luxuscikkek és szolgáltatások előállítására, disztribúciójára és értékesítésre terjed ki (pl. ékszer, óra, divat, gépjármű, kozmetika, szeszes ital és hotelek).

A befektetendő minimumösszeg 2000 EUR vagy 2500 USD, a Citibank Zrt. könnyen áttekinthető díjazási struktúrát alkalmaz. A befektetési alapok jegyei a Citibank Zrt. 23 fiókjában és a befektetési szolgáltatási keretszerződés megkötése után a CitiPhone Banking telefonos ügyfélszolgálaton keresztül érhetők el.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
MEDIA1  |  2022. december 9. 11:17
Egy álláskereső portálon keres teljes munkaidőre újságíró-hírkesztőt az Indamedia legnagyobb lapja,...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?