11 °C Budapest

12 új külföldi befektetési alap jegyeit forgalmazza a Citibank

Pénzcentrum
2007. augusztus 6. 10:25

A Citibank Zrt., a Citi tagja, a mai napon bejelentette, hogy befektetési termékpalettáját a Credit Suisse Asset Management Luxemburg és az ING Investment Management Luxemburg által kezelt 12 külföldi befektetési alap jegyeinek forgalmazásával bővíti. Az újakkal együtt a Citibank 8 alapkezelő és vagyonkezelő partnerének összesen 68 befektetési jegyét kínálja ügyfeleinek.

"Ügyfeleink egyre nagyobb érdeklődését s egyben keresletét tapasztaljuk a kifinomultabb befektetési termékek iránt. Stratégiánkkal összhangban folytatjuk befektetési termékkínálatunk bővítését, hogy az egyre növekvő ügyféligényeknek megfeleljünk, sőt megelőzzük azokat. Jelenleg ügyfeleink 48 külföldi és 20 belföldi befektetési jegy közül választhatnak." - mondta Batara Sianturi, a Citibank Zrt. lakossági üzletágának vezetője.

A 12 új befektetési alap a következő:

Euróban denominált alapok:

ING Industrials: Az Alap vagyonát nagyrészt az ipari szektorban működő vállalatok részvényeibe fekteti (ideértve a repülést és a hadiipart, az építőipart, az építészetet, gépészetet, az elektronikai berendezéseket, az ipari konglomerátumokat, gépgyártást, kereskedelmi vállalkozásokat és a forgalmazókat); a vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatások (ideértve a nyomtatást, adattovábbítást, emberi erőforrásokkal kapcsolatos és környezetvédelmi szolgáltatásokat, továbbá az irodafelszereléseket) és a szállítási szolgáltatás (ideértve a lég iközlekedést, a futárszolgálatokat, a tengeri és közúti szállítást, továbbá a szállítási infrastruktúrát).

ING Prestige and Luxe: Az Alap elsősorban presztízs- illetve luxuscikkeket gyártó és forgalmazó vállalatok (e területen nagynevű világmárkák) részvényeibe fektet.

ING European Food and Beverages: Az Alap elsősorban Európa országaiban alapított, az alapvető fogyasztási cikk szektorban működő vállalatok részvényeibe fektet. (élelmiszer-, ital- és dohányáruk gyártói, illetve forgalmazói; nem tartós fogyasztási cikkek, illetve higiéniai termékek gyártói; élelmiszer- és gyógyszeripari termékek forgalmazói).

ING European Telecom: Az Alap vagyonát nagyrészt Európa országaiban alapított, a telekommunikációs szektorban működő vállalatok részvényeibe fekteti (vonalas, drótnélküli és mobil telekommunikációs szolgáltatások, üvegszálas kábelhálózatok, és/vagy szélessávú kommunikációs szolgáltatások).

ING Emerging Europe: Az Alap elsősorban a fejlődő európai országokban alapított, vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfoliójába fektet.

Credit Suisse Russia Explorer: Az Alap olyan vállalatokba fektet be, amelyek székhelye Oroszországban van, vagy üzleti tevékenységüket elsősorban Oroszországban folytatják. Az Alap eszközeinek 30%-áig befektethet posztszovjet államokba, a Transzkaukázusba, Kelet-Európába is, illetve olyan országokba, ahol üzleti tevékenységük túlnyomó részét folytatják. Ezen országok: Ukrajna, Kazahsztán, Grúzia, Üzbegisztán, Örményország, Azerbajdzsán, Türkmenisztán, Kirgizisztán és Tadzsikisztán, Belarusz, illetve Moldávia.

Credit Suisse High Yield Bond EUR: Az Alap elsősorban európai vállalatok euróban denominált nem befektetési kategóriába sorolt kötvényeibe fektet. Az Alap az euró mellett más devizában denominált kötvénybe is fektethet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Credit Suisse Convert Europe: Az Alap a hitelbesorolások minden kategóriájába fektet, eszközeinek két harmadát zártkörű, illetve fél zártkörű európai székhelyű kibocsátók nyilvánosan kibocsátott kötvényeiben helyezi el.

Dollárban denominált alapok:

ING Biotechnology: Az Alap vagyonát nagyrészt a biotechnológiai szektorban működő vállalatok részvényeibe fekteti. A biotechnológiai tevékenység magába foglalja a biotechnológiai vagy biogyógyászati termékek, szolgáltatások és folyamatok kutatásfejlesztését, előállítását és terjesztését. A következő területeken aktív vállalatok érintettek: a genetika, géntudományok, génterápia. Az Alap befektetései szintén kiterjednek az egészségügy és a gyógyszeripar területén működő, a biotechnológia fejlesztésével és alkalmazásával foglalkozó vállalatokra.

ING Latin America: Az Alap elsősorban Latin-Amerika (ideértve a Karib térséget) területén alapított, illetve e tőzsdéken jegyzett vagy forgalmazott vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfoliójába fektet.

Credit Suisse Target Return USD: Az Alap magas és korlátozott mértékben közepes minősítésű kötvényekbe, és egyéb fix vagy változó kamatozású eszközökbe fektet, amelyek legalább kétharmad részben dollárban denomináltak.

Credit Suisse Global Prestige USD: Az Alap vagyonát olyan vállalatokba fekteti, amelyek üzleti tevékenysége luxuscikkek és szolgáltatások előállítására, disztribúciójára és értékesítésre terjed ki (pl. ékszer, óra, divat, gépjármű, kozmetika, szeszes ital és hotelek).

A befektetendő minimumösszeg 2000 EUR vagy 2500 USD, a Citibank Zrt. könnyen áttekinthető díjazási struktúrát alkalmaz. A befektetési alapok jegyei a Citibank Zrt. 23 fiókjában és a befektetési szolgáltatási keretszerződés megkötése után a CitiPhone Banking telefonos ügyfélszolgálaton keresztül érhetők el.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem