12 új külföldi befektetési alap jegyeit forgalmazza a Citibank

Pénzcentrum
2007. augusztus 6. 10:25

A Citibank Zrt., a Citi tagja, a mai napon bejelentette, hogy befektetési termékpalettáját a Credit Suisse Asset Management Luxemburg és az ING Investment Management Luxemburg által kezelt 12 külföldi befektetési alap jegyeinek forgalmazásával bővíti. Az újakkal együtt a Citibank 8 alapkezelő és vagyonkezelő partnerének összesen 68 befektetési jegyét kínálja ügyfeleinek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Ügyfeleink egyre nagyobb érdeklődését s egyben keresletét tapasztaljuk a kifinomultabb befektetési termékek iránt. Stratégiánkkal összhangban folytatjuk befektetési termékkínálatunk bővítését, hogy az egyre növekvő ügyféligényeknek megfeleljünk, sőt megelőzzük azokat. Jelenleg ügyfeleink 48 külföldi és 20 belföldi befektetési jegy közül választhatnak." - mondta Batara Sianturi, a Citibank Zrt. lakossági üzletágának vezetője.

A 12 új befektetési alap a következő:

Euróban denominált alapok:

ING Industrials: Az Alap vagyonát nagyrészt az ipari szektorban működő vállalatok részvényeibe fekteti (ideértve a repülést és a hadiipart, az építőipart, az építészetet, gépészetet, az elektronikai berendezéseket, az ipari konglomerátumokat, gépgyártást, kereskedelmi vállalkozásokat és a forgalmazókat); a vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatások (ideértve a nyomtatást, adattovábbítást, emberi erőforrásokkal kapcsolatos és környezetvédelmi szolgáltatásokat, továbbá az irodafelszereléseket) és a szállítási szolgáltatás (ideértve a lég iközlekedést, a futárszolgálatokat, a tengeri és közúti szállítást, továbbá a szállítási infrastruktúrát).

ING Prestige and Luxe: Az Alap elsősorban presztízs- illetve luxuscikkeket gyártó és forgalmazó vállalatok (e területen nagynevű világmárkák) részvényeibe fektet.

ING European Food and Beverages: Az Alap elsősorban Európa országaiban alapított, az alapvető fogyasztási cikk szektorban működő vállalatok részvényeibe fektet. (élelmiszer-, ital- és dohányáruk gyártói, illetve forgalmazói; nem tartós fogyasztási cikkek, illetve higiéniai termékek gyártói; élelmiszer- és gyógyszeripari termékek forgalmazói).

ING European Telecom: Az Alap vagyonát nagyrészt Európa országaiban alapított, a telekommunikációs szektorban működő vállalatok részvényeibe fekteti (vonalas, drótnélküli és mobil telekommunikációs szolgáltatások, üvegszálas kábelhálózatok, és/vagy szélessávú kommunikációs szolgáltatások).

ING Emerging Europe: Az Alap elsősorban a fejlődő európai országokban alapított, vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfoliójába fektet.

Credit Suisse Russia Explorer: Az Alap olyan vállalatokba fektet be, amelyek székhelye Oroszországban van, vagy üzleti tevékenységüket elsősorban Oroszországban folytatják. Az Alap eszközeinek 30%-áig befektethet posztszovjet államokba, a Transzkaukázusba, Kelet-Európába is, illetve olyan országokba, ahol üzleti tevékenységük túlnyomó részét folytatják. Ezen országok: Ukrajna, Kazahsztán, Grúzia, Üzbegisztán, Örményország, Azerbajdzsán, Türkmenisztán, Kirgizisztán és Tadzsikisztán, Belarusz, illetve Moldávia.

Credit Suisse High Yield Bond EUR: Az Alap elsősorban európai vállalatok euróban denominált nem befektetési kategóriába sorolt kötvényeibe fektet. Az Alap az euró mellett más devizában denominált kötvénybe is fektethet.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Credit Suisse Convert Europe: Az Alap a hitelbesorolások minden kategóriájába fektet, eszközeinek két harmadát zártkörű, illetve fél zártkörű európai székhelyű kibocsátók nyilvánosan kibocsátott kötvényeiben helyezi el.

Dollárban denominált alapok:

ING Biotechnology: Az Alap vagyonát nagyrészt a biotechnológiai szektorban működő vállalatok részvényeibe fekteti. A biotechnológiai tevékenység magába foglalja a biotechnológiai vagy biogyógyászati termékek, szolgáltatások és folyamatok kutatásfejlesztését, előállítását és terjesztését. A következő területeken aktív vállalatok érintettek: a genetika, géntudományok, génterápia. Az Alap befektetései szintén kiterjednek az egészségügy és a gyógyszeripar területén működő, a biotechnológia fejlesztésével és alkalmazásával foglalkozó vállalatokra.

ING Latin America: Az Alap elsősorban Latin-Amerika (ideértve a Karib térséget) területén alapított, illetve e tőzsdéken jegyzett vagy forgalmazott vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfoliójába fektet.

Credit Suisse Target Return USD: Az Alap magas és korlátozott mértékben közepes minősítésű kötvényekbe, és egyéb fix vagy változó kamatozású eszközökbe fektet, amelyek legalább kétharmad részben dollárban denomináltak.

Credit Suisse Global Prestige USD: Az Alap vagyonát olyan vállalatokba fekteti, amelyek üzleti tevékenysége luxuscikkek és szolgáltatások előállítására, disztribúciójára és értékesítésre terjed ki (pl. ékszer, óra, divat, gépjármű, kozmetika, szeszes ital és hotelek).

A befektetendő minimumösszeg 2000 EUR vagy 2500 USD, a Citibank Zrt. könnyen áttekinthető díjazási struktúrát alkalmaz. A befektetési alapok jegyei a Citibank Zrt. 23 fiókjában és a befektetési szolgáltatási keretszerződés megkötése után a CitiPhone Banking telefonos ügyfélszolgálaton keresztül érhetők el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06