18 °C Budapest

Inflációs jelentés: mezőgazdasági ársokk, szigorodó állam? - az MNB szakértői válaszolnak

Pénzcentrum
2007. augusztus 27. 10:53

A mai napon dönt a Monetáris Tanács az irányadó kamatokról. Emellett publikálásra kerül a legfrissebb Inflációs jelentés is (időközi felülvizsgálat), mely számos érdekes kérdésre, problémára világíthat rá: mezőgazdasági ársokk hatása, költségvetési hiány alakulása és ennek hatása a keresletre, az árfolyamatokra. A portfolio.hu fórumban a jelentés készítői válaszolnak olvasóink kérdéseire 15:00 órától. A kérdéseket már most feltehetik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Fórum

Egy hónappal ezelőtt, némi kommunikációs és taktikai döcögés után kijelölte a kamatcsökkentés útját a monetáris tanács. A júliusi kamatdöntéshez kapcsolódó közlemény és nyilatkozatok után a piac számára egyértelműnek tűnt: augusztusban borítékolható az inflációs jelentés által megtámogatott kamatcsökkentés, és az év hátralévő részében - az óvatosságot hangsúlyozva - nagyjából minden második ülésen lazíthat a testület. Ám nem sokkal később a papírformát felborította a világpiaci zűrzavar. Vagy mégsem?

Számos tényező szól a kamatcsökkentés illetve a kamatszint változatlansága mellett is. Nincs tehát könnyű helyzetben a Monetáris Tanács, és az sem aki előre akarja jelezni a döntését. A Portfolio.hu múlt heti felmérése szerint a testület hiába ágyazott meg korábban az augusztusi vágásnak, most mégis kivár inkább. A hétfői döntésre választ adók közül 7 elemző tartást vár, 2 szakértő 25 bp-os vágást 7.50%-ra, míg egy elemző bizonytalan volt a két kimenetel között (a forintárfolyam alakulásától tette függővé).

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Fórum

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?