29 °C Budapest

Különlegességek külföldről - megéri volán mögé ülni

Pénzcentrum
2006. december 20. 11:00

Míg Ausztriába a hazainál jobb minőségi kínálatért és a nagyobb választékért, Szlovákia pedig az olcsóbb sörért és az élelmiszerért érdemes vásárolni indulni, addig Románia irányából ellentétes, hazánkba irányuló forgalom tapasztalható - írja a Magyar Nemzet.

Tankolni azonban már egyik irányba sem érdemes elindulni, sem a szlovák, sem a román benzinárak nem mutatnak már akkora eltérést a hazaitól, hogy a megvételükért megteendő kilométereket érdemes legyen a volán mögött tölteni, a északi szomszédunknál már csupán 7, míg Romániában 30 euró centtel juthatunk kedvezményesebben üzemanyaghoz.

Szlovákiába főleg élelmiszerért érdemes elindulni, az árak olyannyira versenyképesek a magyar kereskedelmi láncok ajánlataival szemben, hogy a határmentén élők szinte minden héten a határon túl intézik a heti bevásárlást. Ruhaneműben már nem mindig tudnak jobbat nyújtani a szlovák kereskedők, cipő ügyben azonban már megérheti körülnézni odakint, körülbelül 700-800 koronáért (5-6 ezer forintért) már egy jó minőségű párral lehetünk gazdagabbak.

Az ausztriai illetve bécsi kirándulások látványosan megszaporodtak az ünnepek közeledtével, ami nagy mértékben köszönhető annak, hogy nyugati szomszédunk kereskedői odafigyelnek arra, hogy az általuk kínált árakért érdemes legyen kocsiba ülni, legalábbis, ami az akciós termékeket illeti. Ezek általában az eredeti bolti árnál 30-70 százalékkal kedvezményesebben kaphatók meg a város- és határszélen elhelyezkedő nagyterületű outletekben.

A január elsejével csatlakozó Románia esetében azonban ellentétes irányú forgalom tapasztalható, a románokat azonban nem csupán az elektronikai cikkek és ruhaneműk nagyobb választéka vonzza, azokat hazánkban az otthoninál jóval kedvezőbb áron vásárolhatják meg. Ám a forgalom nem teljesen egyirányú, Erdélybe is érdemes olyan különlegességekért kilátogatni, mint a bio erdei gomba, vagy a juhászok által készített orda vagy sajt, amelyet a magyar biopiacokon érvényes áraknál jóval olcsóbban lehet kintről beszerezni.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm