2 °C Budapest

Különlegességek külföldről - megéri volán mögé ülni

Pénzcentrum
2006. december 20. 11:00

Míg Ausztriába a hazainál jobb minőségi kínálatért és a nagyobb választékért, Szlovákia pedig az olcsóbb sörért és az élelmiszerért érdemes vásárolni indulni, addig Románia irányából ellentétes, hazánkba irányuló forgalom tapasztalható - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Tankolni azonban már egyik irányba sem érdemes elindulni, sem a szlovák, sem a román benzinárak nem mutatnak már akkora eltérést a hazaitól, hogy a megvételükért megteendő kilométereket érdemes legyen a volán mögött tölteni, a északi szomszédunknál már csupán 7, míg Romániában 30 euró centtel juthatunk kedvezményesebben üzemanyaghoz.

Szlovákiába főleg élelmiszerért érdemes elindulni, az árak olyannyira versenyképesek a magyar kereskedelmi láncok ajánlataival szemben, hogy a határmentén élők szinte minden héten a határon túl intézik a heti bevásárlást. Ruhaneműben már nem mindig tudnak jobbat nyújtani a szlovák kereskedők, cipő ügyben azonban már megérheti körülnézni odakint, körülbelül 700-800 koronáért (5-6 ezer forintért) már egy jó minőségű párral lehetünk gazdagabbak.

Az ausztriai illetve bécsi kirándulások látványosan megszaporodtak az ünnepek közeledtével, ami nagy mértékben köszönhető annak, hogy nyugati szomszédunk kereskedői odafigyelnek arra, hogy az általuk kínált árakért érdemes legyen kocsiba ülni, legalábbis, ami az akciós termékeket illeti. Ezek általában az eredeti bolti árnál 30-70 százalékkal kedvezményesebben kaphatók meg a város- és határszélen elhelyezkedő nagyterületű outletekben.

A január elsejével csatlakozó Románia esetében azonban ellentétes irányú forgalom tapasztalható, a románokat azonban nem csupán az elektronikai cikkek és ruhaneműk nagyobb választéka vonzza, azokat hazánkban az otthoninál jóval kedvezőbb áron vásárolhatják meg. Ám a forgalom nem teljesen egyirányú, Erdélybe is érdemes olyan különlegességekért kilátogatni, mint a bio erdei gomba, vagy a juhászok által készített orda vagy sajt, amelyet a magyar biopiacokon érvényes áraknál jóval olcsóbban lehet kintről beszerezni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18