7 °C Budapest

Könnyen megúszta a Microsoft

Pénzcentrum
2007. augusztus 7. 10:30

Egy szövetségi bírósági határozat szerint mégsem kell a Microsoftnak az Alcatel-Lucent számára 1,52 milliárd dollárt fizetnie zenei szabadalmi jogok megsértése miatt.

Mindkét szabadalom egyébként a zenei fájlok MP3 formátumúvá való átváltásáról rendelkezett. Az Alcatel természetesen egyből fellebbez a döntés ellen, míg a Microsoft szerint az új döntés egyértelműen a fogyasztók győzelmét szimbolizálja.

Sokan attól tartottak, hogy amennyiben a Microsoft ténylegesen veszít ebben a perben, az a többi hasonló licenszet alkalmazó vállalkozás számára is hasonló következményekkel járna. Az Alcatel számára nem ez az egyedüli per, melyet hasonló ügyben indít, idén ezen kívül még öt ilyen perre kerülhet sor, mindegyik számítástechnikai vállalkozások elleni beadvány, így például a Dell, vagy a Gateway.

A bírság egyébként a Microsoft 2003 óta megvalósított globális személyi számítógép értékesítés értékének 0,5 százaléka lett volna.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?