12 °C Budapest

Vigyázz hova teszed a fényképeződ! Letölti a képeket az asztal...

Pénzcentrum
2007. május 30. 16:00

Az iPod kihívójának megalkotása után újabb nagy fába vágja a fejszéjét a Microsoft, mely ezúttal digitális bútordarabok kifejlesztését tűzte ki célul. Az első lépcső egy olyan dohányzóasztal megalkotása lesz, melynek asztallapja egy érintőképernyős monitor, míg a hardver többi része a vastag lapban lesz elrejtve.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A 30 inches képernyőn kívül semmilyen egyéb beviteli egység nem lesz, ez a felület viszont szuperintelligensre lesz megalkotva, ugyanis amellett, hogy egyszerre több érintést is tud majd kezelni, a rá helyezett tárgyakkal is kapcsolatba tud lépni, amennyiben azok alkalmasak erre.

A wi-fi-képes fényképezőket a képernyő felismeri, letölti a képeket és videókat, melyeket ezt követően a felhasználó rugalmasan alakíthat. A Surface nevű készülék természetesen képes lesz vonalkódok beolvasására és azonosítására is, így első felhasználási területét a hotel szegmens adhatja, ahol a tagsági kártyák kezelése mellett alapvető ügyfél-információk nyújtására alkalmazhatják.

A Microsoft várakozásai szerint a jövőben a hétköznapi emberek bútorai is digitálisak lesznek, egyelőre azonban csak az üzleti szférába terveznek betörni a titkolt árú készülékkel. A cég már megállapodott a termék alkalmazásáról egy nemzetközi hotellánccal és a T-Mobile USA-val is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?