4 °C Budapest

Vigyázz hova teszed a fényképeződ! Letölti a képeket az asztal...

Pénzcentrum
2007. május 30. 16:00

Az iPod kihívójának megalkotása után újabb nagy fába vágja a fejszéjét a Microsoft, mely ezúttal digitális bútordarabok kifejlesztését tűzte ki célul. Az első lépcső egy olyan dohányzóasztal megalkotása lesz, melynek asztallapja egy érintőképernyős monitor, míg a hardver többi része a vastag lapban lesz elrejtve.

A 30 inches képernyőn kívül semmilyen egyéb beviteli egység nem lesz, ez a felület viszont szuperintelligensre lesz megalkotva, ugyanis amellett, hogy egyszerre több érintést is tud majd kezelni, a rá helyezett tárgyakkal is kapcsolatba tud lépni, amennyiben azok alkalmasak erre.

A wi-fi-képes fényképezőket a képernyő felismeri, letölti a képeket és videókat, melyeket ezt követően a felhasználó rugalmasan alakíthat. A Surface nevű készülék természetesen képes lesz vonalkódok beolvasására és azonosítására is, így első felhasználási területét a hotel szegmens adhatja, ahol a tagsági kártyák kezelése mellett alapvető ügyfél-információk nyújtására alkalmazhatják.

A Microsoft várakozásai szerint a jövőben a hétköznapi emberek bútorai is digitálisak lesznek, egyelőre azonban csak az üzleti szférába terveznek betörni a titkolt árú készülékkel. A cég már megállapodott a termék alkalmazásáról egy nemzetközi hotellánccal és a T-Mobile USA-val is.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?