Véget ért egy korszak - Harry Potter robbantott

Pénzcentrum
2007. július 23. 08:30

Az egész világon londoni idő szerint szombatra virradó éjjel éjfél után egy perccel kezdték meg árusítani az utolsó, hetedik Harry Potter kötetet, összesen 93 országban. Világszerte és Magyarországon is csúcsokat döntöget mind a könyv, mind a filmek - olvasható a Napi Gazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Magyarul a kötetek az Animus Kiadó Kft. gondozásában jelentek meg, 1999 óta a megjelent hat kötet kiemelkedőnek számító, mintegy 1,2 millió példányban kelt el. Balázs Istvánnak az Animus társtulajdonosának elmondása szerint a tavaly kiadott kötetből, a Félvér Hercegből eddig 189 ezer példány kelt el, ez hozzávetőlegesen 800 millió forintos forgalmat jelent.

Külfölddel ellentétben azonban üzleti szempontból nem váltott be minden hozzá fűzött reményt a varázsvilág történetének díszkiadásban történő megjelentetése, ugyanis a sorozat első részéből készített 4000 forintos kiadvány iránt kevesen érdeklődtek.

Mivel a piac kicsi ahhoz, hogy megtérüljön a befektetés, ezért Balázs szerint nem folytatják tovább a díszkiadást. Nehezen indul a külföldön népszerű hangoskötetek értékesítése is, eddig 960 darabot adtak el belőlük, ez még nem hoz nyereséget.

A könyvsorozat kötetei eddig 64 nyelven, összesen 325 millió példányban keltek el. Szombat hajnal folyamán a legnagyobb brit könyvesbolthálózat, a WH Smith 15 könyvet adott el másodpercenként. Nagy-Britanniában az első két óra alatt 100 ezer példány kelt el, ezzel elérve az abszolút rekordot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07