3 °C Budapest

Véget ért egy korszak - Harry Potter robbantott

Pénzcentrum
2007. július 23. 08:30

Az egész világon londoni idő szerint szombatra virradó éjjel éjfél után egy perccel kezdték meg árusítani az utolsó, hetedik Harry Potter kötetet, összesen 93 országban. Világszerte és Magyarországon is csúcsokat döntöget mind a könyv, mind a filmek - olvasható a Napi Gazdaságban.

Magyarul a kötetek az Animus Kiadó Kft. gondozásában jelentek meg, 1999 óta a megjelent hat kötet kiemelkedőnek számító, mintegy 1,2 millió példányban kelt el. Balázs Istvánnak az Animus társtulajdonosának elmondása szerint a tavaly kiadott kötetből, a Félvér Hercegből eddig 189 ezer példány kelt el, ez hozzávetőlegesen 800 millió forintos forgalmat jelent.

Külfölddel ellentétben azonban üzleti szempontból nem váltott be minden hozzá fűzött reményt a varázsvilág történetének díszkiadásban történő megjelentetése, ugyanis a sorozat első részéből készített 4000 forintos kiadvány iránt kevesen érdeklődtek.

Mivel a piac kicsi ahhoz, hogy megtérüljön a befektetés, ezért Balázs szerint nem folytatják tovább a díszkiadást. Nehezen indul a külföldön népszerű hangoskötetek értékesítése is, eddig 960 darabot adtak el belőlük, ez még nem hoz nyereséget.

A könyvsorozat kötetei eddig 64 nyelven, összesen 325 millió példányban keltek el. Szombat hajnal folyamán a legnagyobb brit könyvesbolthálózat, a WH Smith 15 könyvet adott el másodpercenként. Nagy-Britanniában az első két óra alatt 100 ezer példány kelt el, ezzel elérve az abszolút rekordot.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58