Újra Bill Gates az élen - lista a világ leggazdagabb embereiről

Pénzcentrum
2007. március 9. 12:00

A Forbes magazin idén is összegyűjtötte a világ leggazdagabb embereinek névsorát, vagyonuk nagyságát. A lista összeállítóinak egyre nehezebb dolga akad, a legújabb listára ugyanis nem kevesebb, mint 946 milliárdos került fel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egyre több embernek vitte fel a jó szerencse a sorsát, az idei listán 178 új név szerepel, köztük 19 orosz, 14 indiai, 13 kínai és 10 spanyol milliárdos, valamint az első milliárdosok Ciprusról, Ománból, Romániából és Szerbiából.

A tavalyi listához képest kétharmaduk lett gazdagabb, s mindössze 17 százalékuk lett szegényebb, sőt harmincketten közülük a milliárd dolláros határ alá estek. A leggazdagabbak teljes nettó vagyona 900 milliárd dollárral emelkedett, 3,5 ezer milliárd dollárra. Az átlagos milliárdos 62 éves, tehát 2 évvel fiatalabb, mint 2005-ben, a listára újonnan felkerülők pedig 7 évvel fiatalabbak ennél.

A listát továbbra is Bill Gates vezeti, 13 éve nem lehet letaszítani a trónról. A második helyet Warren Buffet szerezte meg annak ellenére, hogy minden évben óriási adományokról rendelkezik. A dobogó harmadik helyén Carlos Slim Helú, mexikó leggazdagabb embere áll.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A listán mindössze hárman fiatalabbak 30 évnél, Albert von Thurn und Taxis (2 milliárd dollár) a maga 23 évével a legfiatalabb. Őt követi Fahd Hariri (1,6 milliárd dollár) 26, és Ayman Hariri (1,6 milliárd dollár) 28 évvel. Több milliárdos életkoráról nincsen információ, azonban jelenleg a legidősebb a teljes listán a 98 éves John Simplot (3,2 milliárd dollár). A listán az egyetlen író J.K. Rowling, a híres Harry Potter sorozat szerzője, vagyona jelenleg 1 milliárd dollárt tesz ki.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.10.27 10:25
A hatályos Szja törvény szerint az az egyéni vállalkozó, aki a vállalkozói szja szerint adózza a jöv...
laskainelli  |  2021.10.26 14:32
Veled is előfordult már, hogy a társad nem tartotta be az ígéretét, vagy nem osztott meg veled egy f...
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?