13 °C Budapest

Bejött a "Csigavér" - egy figyelmeztetéssel megúszta az autósiskola

Pénzcentrum
2007. július 19. 14:15

Kötelezettségvállalással zárult a Csigavér 01. Autósiskola Kft. ellen indított eljárás - döntött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa. Az eljárás alá vont társaság vállalta, hogy a versenytörvény előírásainak megfelelően alakítja át hirdetési gyakorlatát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A GVH amiatt indított eljárást, mert észlelte, hogy a gépjárművezetők képzésével fogalkozó vállalkozás reklámjaiban és honlapján a "Legjobb ár!", "Motoros oktatás a legjobb áron!", illetve "Iskolánk a ...legmodernebb kocsiparkkal rendelkezik!" szlogeneket használja. Az eljárás megindulását követően azonban a Csigavér tájékoztatta a GVH-t arról, hogy honlapján már nem szerepelnek a kifogásolható állítások. Ezen túl az eljárás alá vont társaság vállalta, hogy többé nem használja a fenti szlogeneket és 60 napon belül módosítja a már közzétett reklámokat is.


A GVH elfogadta a vállalásokat és végzéssel lezárta az ügyet. A versenytörvény szerint ha az ügyfél a versenyfelügyeleti eljárás során kötelezettséget vállal arra, hogy magatartását összhangba hozza a törvény rendelkezéseivel és e módon a közérdek védelme biztosítható, a GVH végzéssel kötelezővé teheti a vállalás teljesítését, anélkül, hogy a törvénysértés megvalósulását vagy annak hiányát megállapítaná. A végzés azonban nem zárja ki, hogy az ügyben a körülmények lényeges változása esetén újabb eljárás kerüljön megindításra. A kötelezettségek teljesítésének ellenőrzése érdekében a GVH utóvizsgálatot fog tartani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?