1 °C Budapest

Több gyermek kellene

Pénzcentrum
2007. július 17. 10:15

Egész Európában bővítik a családtámogatások rendszerét, annak érdekében, hogy minél több gyermek szülessen, hiszen sok országban aggasztó a termékenységi ráta - olvasható a Világgazdaságban.

Franciaországban az új kormány a gyermeknevelési kiadások után igénybe vehető adókedvezmények megduplázását ígéri. A spanyol kabinet nemrégiben fogadta el azt a tervet, amely szerint minden újszülött, vagy adoptált gyermek után 2500 után egyszeri segélyt kapnak a családok.

Németországban 2007 januárjától skandináv mintára bevezették a fizetés 67 százalékát kitevő szülési segélyt. Lengyelországban a tervek szerint a 2014-ig hátralévő időben összesen 17 milliárd zlotyval emelnék a családtámogatási keretet.

Szlovákiában annak a lehetőségét vizsgálják, hogy 30 ezer korona egyszeri segélyt nyújtana minden elsőszülött gyermek után. A ciprusi munkaügyi miniszter a harmadik gyermek születését díjazná 20 ezer fonttal.

Itthon a kormány legutóbb a babakötvény bevezetésével próbálta megemelni a gyermekvállalási kedvet. Emellett a családi pótlékot havonta nyújtja a magyar állam. A gyermekgondozási segély (gyes) a 3. életév betöltéséig havonta jár, a gyermeknevelési támogatás (gyet) pedig akkor, ha a szülők három, vagy annál több kiskorút nevelnek.

Kizárólag biztosított szülő veheti igénybe a terhességi-gyermekágyi segélyt, a gyermekgondozási díjat és a gyermekápolási táppénzt. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, az étkezési térítés díját, illetve az ingyenes tankönyvellátást a nem biztosított szülők gyermekei is megkaphatják.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?