4 °C Budapest

Beperelték a parkoló társaságot - több száz millió a tét

Pénzcentrum
2007. július 6. 09:45

A hatodik kerületi önkormányzat beperelte a Centrum Parkoló Kft-t, mert álláspontja szerint az jogsértést követett el, amikor eladta a több millió forintos követelésállományt, amelynek jó része a kerületet illette volna meg - írja a Népszabadság.

A terézvárosi alpolgármester, Bajor Zoltál által felkért ügyvéd szerint azon papírok, amelyekkel a társaság az eladásokat kívánja igazolni, jogilag vitathatóak, így a társaság megállapodása az általa kiválasztott négy-öt adósságbehajtóval jogsértő. A behajtók egyébként tovább passzolták az állományt, amely végül az Intrum Justitiahoz került.

A Centrum azzal védekezett, hogy a társulási tanács ülésein, ahol a követelések eladásáról döntöttek, részt vett a kerület delegáltja, az egykori alpolgármester, Fürst György, aki most a Centrum Parkoló Rendszer Kft. ügyvezető igazgatója.

A most megindult perben a kerületet képviselő Kovács Kázmér szerint azonban vitatható, hogy az egykori delegáltnak joghatályosak voltak-e a nyilatkozatai, vagyis hogy indokolható volt-e a követeléstömeg eladása, amikor a volt alpolgármester tudomásul vette a döntést.

A hét kerületet érintő adósságállományból mintegy 390 millió forint illetné meg a VI. kerületet, mondta el Bajor Zoltán. A Népszabadság által megkeresett Centrum nem kívánta kommentálni az esetet.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?