1 °C Budapest

Beperelték a parkoló társaságot - több száz millió a tét

Pénzcentrum
2007. július 6. 09:45

A hatodik kerületi önkormányzat beperelte a Centrum Parkoló Kft-t, mert álláspontja szerint az jogsértést követett el, amikor eladta a több millió forintos követelésállományt, amelynek jó része a kerületet illette volna meg - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A terézvárosi alpolgármester, Bajor Zoltál által felkért ügyvéd szerint azon papírok, amelyekkel a társaság az eladásokat kívánja igazolni, jogilag vitathatóak, így a társaság megállapodása az általa kiválasztott négy-öt adósságbehajtóval jogsértő. A behajtók egyébként tovább passzolták az állományt, amely végül az Intrum Justitiahoz került.

A Centrum azzal védekezett, hogy a társulási tanács ülésein, ahol a követelések eladásáról döntöttek, részt vett a kerület delegáltja, az egykori alpolgármester, Fürst György, aki most a Centrum Parkoló Rendszer Kft. ügyvezető igazgatója.

A most megindult perben a kerületet képviselő Kovács Kázmér szerint azonban vitatható, hogy az egykori delegáltnak joghatályosak voltak-e a nyilatkozatai, vagyis hogy indokolható volt-e a követeléstömeg eladása, amikor a volt alpolgármester tudomásul vette a döntést.

A hét kerületet érintő adósságállományból mintegy 390 millió forint illetné meg a VI. kerületet, mondta el Bajor Zoltán. A Népszabadság által megkeresett Centrum nem kívánta kommentálni az esetet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20