0 °C Budapest

Hiánycikk lesz a Lego?

Pénzcentrum
2007. július 5. 11:00

A megszorítások ellenére szárnyalnak a Lego Hungária Kft. eladásai, így elképzelhető, hogy idén karácsonykor egyes helyeken akár hiánycikké is válhatnak a legnagyobb magyarországi játékgyártó termékei, mivel a gyártókapacitás korlátai miatt a második fél évben már nehéz lesz az új rendelések teljesítése.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legtöbb hazai kereskedő már feltöltötte karácsonyi készleteit, mondta el a Világgazdaságnak Kiss Zoltán, a Lego Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, de ha addig kifogynának a termékekből, nagy megrendeléseket már csak korlátozott számban tudnak teljesíteni, amely a magyar gyártó által ellátott szlovén és horvát piacon is ellátási problémákhoz vezethet.

Pontosan a megszorító intézkedések miatt tervezte a dán játékgyártó magyarországi leányvállalata szűkösebbre az idei évet, a forgalom azonban az intézkedéseket meghazudtolva szárnyal, a Lego a nyár elejéig eladta az idei évre tervezett teljes mennyiséget. Az eladások megnövekedésében Kiss Zoltán szerint jelentős szerepet játszott a klasszikus játékok térnyerése a termékportfolión belül.

Hazánkban két helyen gyártanak Lego termékeket: a Fletronix sárvári létesítményében készül a 7 év alatt gyermekeket célzó Dublo termékcsalád, a nyíregyházi gyárban pedig a Lego Creator játékok kapnak helyet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06