1 °C Budapest

Hiánycikk lesz a Lego?

Pénzcentrum
2007. július 5. 11:00

A megszorítások ellenére szárnyalnak a Lego Hungária Kft. eladásai, így elképzelhető, hogy idén karácsonykor egyes helyeken akár hiánycikké is válhatnak a legnagyobb magyarországi játékgyártó termékei, mivel a gyártókapacitás korlátai miatt a második fél évben már nehéz lesz az új rendelések teljesítése.

A legtöbb hazai kereskedő már feltöltötte karácsonyi készleteit, mondta el a Világgazdaságnak Kiss Zoltán, a Lego Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, de ha addig kifogynának a termékekből, nagy megrendeléseket már csak korlátozott számban tudnak teljesíteni, amely a magyar gyártó által ellátott szlovén és horvát piacon is ellátási problémákhoz vezethet.

Pontosan a megszorító intézkedések miatt tervezte a dán játékgyártó magyarországi leányvállalata szűkösebbre az idei évet, a forgalom azonban az intézkedéseket meghazudtolva szárnyal, a Lego a nyár elejéig eladta az idei évre tervezett teljes mennyiséget. Az eladások megnövekedésében Kiss Zoltán szerint jelentős szerepet játszott a klasszikus játékok térnyerése a termékportfolión belül.

Hazánkban két helyen gyártanak Lego termékeket: a Fletronix sárvári létesítményében készül a 7 év alatt gyermekeket célzó Dublo termékcsalád, a nyíregyházi gyárban pedig a Lego Creator játékok kapnak helyet.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52