14 °C Budapest

AKCIÓ! Majd a kasszánál lefagy a mosoly az arcodról...

Pénzcentrum
2007. május 25. 13:00

Bírósági ügy lesz az Egyesült Államok legnagyobb fogyasztói elektronikai cikk kereskedőjének megtévesztő praktikáiból, egy újságcikkes leleplezés után ugyanis többen jelezték, hogy ők is átverve érzik magukat.

A Best Buy Inc. honlapján hatalmas kedvezményeket ígért egyes termékekre, melyeknek üzleteiben már nyoma sem volt. A cég alkalmazottai ráadásul belső hálózatként a netes oldalhoz megtévesztésig hasonló felületet használnak, így gyakorlatilag úgy tűnik, mintha a vásárló félrenézett volna valamit, amikor a boltban a monitoron megmutatják neki az érvényes árat.

A perben a különbözet megtérítése mellett kártérítést és a bírósági költségek megfizetését is követelik a károsultak.

A botrányt egy olyan cikk robbantotta ki, melyben valakinek sikerült egy a neten 729,99 dollárért meghirdetett laptopot az üzletben 879,99 dollárért megvenni, majd hazamenve ismét leellenőrizte az árat a világhálón, ahol természetesen az akciót hangsúlyozva az alacsonyabb érték szerepelt.

A Best Buy azt ugyan beismerte, hogy belső hálózati felülete ugyanúgy néz ki, mint a honlapja, azzal azonban nem ért egyet, hogy félrevezetnék fogyasztóikat. Hivatalos álláspontjuk szerint a problémás esetek csak akkor fordulhattak elő, ha a szóban forgó akciók csak online vásárlásra lettek meghirdetve.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?