20 °C Budapest

AKCIÓ! Majd a kasszánál lefagy a mosoly az arcodról...

Pénzcentrum
2007. május 25. 13:00

Bírósági ügy lesz az Egyesült Államok legnagyobb fogyasztói elektronikai cikk kereskedőjének megtévesztő praktikáiból, egy újságcikkes leleplezés után ugyanis többen jelezték, hogy ők is átverve érzik magukat.

A Best Buy Inc. honlapján hatalmas kedvezményeket ígért egyes termékekre, melyeknek üzleteiben már nyoma sem volt. A cég alkalmazottai ráadásul belső hálózatként a netes oldalhoz megtévesztésig hasonló felületet használnak, így gyakorlatilag úgy tűnik, mintha a vásárló félrenézett volna valamit, amikor a boltban a monitoron megmutatják neki az érvényes árat.

A perben a különbözet megtérítése mellett kártérítést és a bírósági költségek megfizetését is követelik a károsultak.

A botrányt egy olyan cikk robbantotta ki, melyben valakinek sikerült egy a neten 729,99 dollárért meghirdetett laptopot az üzletben 879,99 dollárért megvenni, majd hazamenve ismét leellenőrizte az árat a világhálón, ahol természetesen az akciót hangsúlyozva az alacsonyabb érték szerepelt.

A Best Buy azt ugyan beismerte, hogy belső hálózati felülete ugyanúgy néz ki, mint a honlapja, azzal azonban nem ért egyet, hogy félrevezetnék fogyasztóikat. Hivatalos álláspontjuk szerint a problémás esetek csak akkor fordulhattak elő, ha a szóban forgó akciók csak online vásárlásra lettek meghirdetve.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?