Havi egy nap és ötezer - ennyibe kerül a munkahelyi vásárlás

Pénzcentrum
2007. május 22. 15:00

Az irodai munka egészségügyi veszélyeire már felhívták a figyelmet az új-zélandi tudósok, egy nemrégiben megjelent brit felmérés szerint azonban a számítógéphez való kötöttség az emberi szervezet mellett a pénztárcákra is negatív hatással lehet.

Talán a magyar munkavállalók számára sem ismeretlen a jelenség, hogy amint megkapjuk a fizetésünket az máris elfogy. A britek is ehhez hasonló érzésekkel birkózhatnak meg, a pénz hirtelen eltűnésének oka pedig nem más mint az online vásárlás.

A felmérés szerint a brit irodai alkalmazottak egy hónapban legalább nyolc munkaórát, vagyis egy munkanapot töltenek online vásárlással, és átlagos munkavállaló fizetésének 15 fontja (körülbelül 5400 forintja) már nem az ő birtokában hagyja el az iroda falait.

Az online vásárlás mellett a legfontosabb érvként a munkavállalók azt hozzák fel, hogy javítja a hangulatot és így növeli a munkakedvet. De többen úgy nyilatkoztak, hogy azért vásárolnak a munkahelyükön, hogy a családjuk elől eltitkolják a vásárlásokat, kitöltsék a munkaidőt, vagy hogy lépést tartsanak a legújabb munkahelyi divattal.

A felmérést készítő cég szerint egyre terjedőben van az online vásárlás: a piac nagyságrendekkel nagyobb bizonyult a várakozásaiknál. A forgalom a tavalyi évhez óriási léptekben növekedik, amelyet az is bizonyít, hogy a húsvéti eladások közel 20 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakára jellemző értékeket.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm