23 °C Budapest

Havi egy nap és ötezer - ennyibe kerül a munkahelyi vásárlás

Pénzcentrum
2007. május 22. 15:00

Az irodai munka egészségügyi veszélyeire már felhívták a figyelmet az új-zélandi tudósok, egy nemrégiben megjelent brit felmérés szerint azonban a számítógéphez való kötöttség az emberi szervezet mellett a pénztárcákra is negatív hatással lehet.

Talán a magyar munkavállalók számára sem ismeretlen a jelenség, hogy amint megkapjuk a fizetésünket az máris elfogy. A britek is ehhez hasonló érzésekkel birkózhatnak meg, a pénz hirtelen eltűnésének oka pedig nem más mint az online vásárlás.

A felmérés szerint a brit irodai alkalmazottak egy hónapban legalább nyolc munkaórát, vagyis egy munkanapot töltenek online vásárlással, és átlagos munkavállaló fizetésének 15 fontja (körülbelül 5400 forintja) már nem az ő birtokában hagyja el az iroda falait.

Az online vásárlás mellett a legfontosabb érvként a munkavállalók azt hozzák fel, hogy javítja a hangulatot és így növeli a munkakedvet. De többen úgy nyilatkoztak, hogy azért vásárolnak a munkahelyükön, hogy a családjuk elől eltitkolják a vásárlásokat, kitöltsék a munkaidőt, vagy hogy lépést tartsanak a legújabb munkahelyi divattal.

A felmérést készítő cég szerint egyre terjedőben van az online vásárlás: a piac nagyságrendekkel nagyobb bizonyult a várakozásaiknál. A forgalom a tavalyi évhez óriási léptekben növekedik, amelyet az is bizonyít, hogy a húsvéti eladások közel 20 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakára jellemző értékeket.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44