Havi egy nap és ötezer - ennyibe kerül a munkahelyi vásárlás

Pénzcentrum
2007. május 22. 15:00

Az irodai munka egészségügyi veszélyeire már felhívták a figyelmet az új-zélandi tudósok, egy nemrégiben megjelent brit felmérés szerint azonban a számítógéphez való kötöttség az emberi szervezet mellett a pénztárcákra is negatív hatással lehet.

Talán a magyar munkavállalók számára sem ismeretlen a jelenség, hogy amint megkapjuk a fizetésünket az máris elfogy. A britek is ehhez hasonló érzésekkel birkózhatnak meg, a pénz hirtelen eltűnésének oka pedig nem más mint az online vásárlás.

A felmérés szerint a brit irodai alkalmazottak egy hónapban legalább nyolc munkaórát, vagyis egy munkanapot töltenek online vásárlással, és átlagos munkavállaló fizetésének 15 fontja (körülbelül 5400 forintja) már nem az ő birtokában hagyja el az iroda falait.

Az online vásárlás mellett a legfontosabb érvként a munkavállalók azt hozzák fel, hogy javítja a hangulatot és így növeli a munkakedvet. De többen úgy nyilatkoztak, hogy azért vásárolnak a munkahelyükön, hogy a családjuk elől eltitkolják a vásárlásokat, kitöltsék a munkaidőt, vagy hogy lépést tartsanak a legújabb munkahelyi divattal.

A felmérést készítő cég szerint egyre terjedőben van az online vásárlás: a piac nagyságrendekkel nagyobb bizonyult a várakozásaiknál. A forgalom a tavalyi évhez óriási léptekben növekedik, amelyet az is bizonyít, hogy a húsvéti eladások közel 20 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakára jellemző értékeket.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?