17 °C Budapest

Veszélyek a neten: téged is meghirdettek?

Pénzcentrum
2007. május 8. 10:00

A legelterjedtebb internetes visszaéléseket foglalja össze mai írásában a Népszabadság, mely kiemeli, hogy a világhálót gyanútlanul böngészőket megilleti a hálózati anonimitás joga, azaz amennyiben lehetőség van rá, egyes oldalakon a regisztrációnál nem vagyunk kötelesek valós adatokat megadni.

A neten a hagyományos, általunk már többször tárgyalt visszaélések mellett előfordulhat, hogy valaki ráakad egy apróhirdetésben saját fényképére, holott magához a hirdetéshez és annak feladásához semmi köze. Ezzel az esettel kapcsolatban érdemes tudni, hogy aki más személyes adatait az érintett tudta nélkül felteszi a netre, az bűncselekményt követ el, ugyanis visszaél a személyes adatokkal.

A hagyományos spam-bejelentés esetén érdekes lehet, hogy az NHH csakis akkor vizsgálja ki az ügyeket, ha a panaszos ügyfél azonosítja magát, ezt azonban az anonimitásra hivatkozva akár meg is lehet tagadni, ekkor azonban a hatóság elutasítja a vizsgálatot.

Az NHH-nál a bejelentések esetében a legtöbbször nem született elmarasztaló ítélet, mivel bebizonyosodott, hogy a panaszos korábban megadta a szolgáltatónak vagy a vele kapcsolatban álló adatkezelőnek az e-mail címét.

A jövőben változást hozhat, hogy a gazdasági tárca által készített és a kormány által már elfogadott törvénymódosítási elképzelés jelentősen szigorítana a szabályozáson, egyértelművé tenné ugyanis, hogy az SMS-en, faxon és MMS-en érkező reklámhoz is előzetes hozzájárulás kell. Az előterjesztés szerint a hozzájárulást kérő e-mail maga is spamnek minősülne.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm