3 °C Budapest

Veszélyek a neten: téged is meghirdettek?

Pénzcentrum
2007. május 8. 10:00

A legelterjedtebb internetes visszaéléseket foglalja össze mai írásában a Népszabadság, mely kiemeli, hogy a világhálót gyanútlanul böngészőket megilleti a hálózati anonimitás joga, azaz amennyiben lehetőség van rá, egyes oldalakon a regisztrációnál nem vagyunk kötelesek valós adatokat megadni.

A neten a hagyományos, általunk már többször tárgyalt visszaélések mellett előfordulhat, hogy valaki ráakad egy apróhirdetésben saját fényképére, holott magához a hirdetéshez és annak feladásához semmi köze. Ezzel az esettel kapcsolatban érdemes tudni, hogy aki más személyes adatait az érintett tudta nélkül felteszi a netre, az bűncselekményt követ el, ugyanis visszaél a személyes adatokkal.

A hagyományos spam-bejelentés esetén érdekes lehet, hogy az NHH csakis akkor vizsgálja ki az ügyeket, ha a panaszos ügyfél azonosítja magát, ezt azonban az anonimitásra hivatkozva akár meg is lehet tagadni, ekkor azonban a hatóság elutasítja a vizsgálatot.

Az NHH-nál a bejelentések esetében a legtöbbször nem született elmarasztaló ítélet, mivel bebizonyosodott, hogy a panaszos korábban megadta a szolgáltatónak vagy a vele kapcsolatban álló adatkezelőnek az e-mail címét.

A jövőben változást hozhat, hogy a gazdasági tárca által készített és a kormány által már elfogadott törvénymódosítási elképzelés jelentősen szigorítana a szabályozáson, egyértelművé tenné ugyanis, hogy az SMS-en, faxon és MMS-en érkező reklámhoz is előzetes hozzájárulás kell. Az előterjesztés szerint a hozzájárulást kérő e-mail maga is spamnek minősülne.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58