17 °C Budapest

Lassú növekedés, stabil árszint - jöhet a kamatcsökkentés (Beige Book)

Pénzcentrum
2007. április 26. 08:45

Visszafogott növekedésről és általánosságban stabil árszintről ír hangulatjelentésében (Beige Book) a Federal Reserve. A Beige Book szerint a feldolgozóiparban lassú a növekedés, ugyanakkor a kiskereskedelemben pozitív folyamatok mutatkoznak. A házépítési szektorban tovább tart a visszafogottság. Összességében lassuló gazdasági növekedésről és különösebb inflációs nyomás hiányáról beszélhetünk, mely azt valószínűsíti, hogy a FED még az idén kamatot csökkenthet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Visszafogott növekedésről és általánosságban stabil árszintről ír hangulatjelentésében a Federal Reserve. A kiskereskedelmi forgalom továbbra is dinamikusan alakul, ugyanakkor a feldolgozóipar teljesítménye nem a legjobb. Különösen azok a cégek teljesítenek rosszul, melyek tevékenysége a lakóingatlan építésekhez kapcsolódik.

A lakásépítési szektor továbbra is rosszul teljesít. A rendelésszám a legtöbb kerületben csökken vagy stagnál. A kereskedelmi ingatlanok piacán a kép lényegesen kedvezőbb.

A munkaerőpiacon továbbra is szűk a kínálat, elsősorban a szakmunkásokból van hiány. A bérek mérsékelt ütemben emelkednek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fogyasztói árszint összességében stabil, ugyanakkor termelői árak bizonyos csoportjaiban illetve ezen belül is az energiánál érezhető némi árnyomás.

A federal funds rate célértéke jelenleg 5.25%-on áll. Legutóbb 2006. június 29-én döntöttek kamatemelésről, azóta az irányadó kamatszintben változtatás nem történt. A piac jelenleg egy őszi kamatcsökkentést áraz (25 bp), az év végén így 5%-on állhat a kamat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?