3 °C Budapest

Lassú növekedés, stabil árszint - jöhet a kamatcsökkentés (Beige Book)

Pénzcentrum
2007. április 26. 08:45

Visszafogott növekedésről és általánosságban stabil árszintről ír hangulatjelentésében (Beige Book) a Federal Reserve. A Beige Book szerint a feldolgozóiparban lassú a növekedés, ugyanakkor a kiskereskedelemben pozitív folyamatok mutatkoznak. A házépítési szektorban tovább tart a visszafogottság. Összességében lassuló gazdasági növekedésről és különösebb inflációs nyomás hiányáról beszélhetünk, mely azt valószínűsíti, hogy a FED még az idén kamatot csökkenthet.

Visszafogott növekedésről és általánosságban stabil árszintről ír hangulatjelentésében a Federal Reserve. A kiskereskedelmi forgalom továbbra is dinamikusan alakul, ugyanakkor a feldolgozóipar teljesítménye nem a legjobb. Különösen azok a cégek teljesítenek rosszul, melyek tevékenysége a lakóingatlan építésekhez kapcsolódik.

A lakásépítési szektor továbbra is rosszul teljesít. A rendelésszám a legtöbb kerületben csökken vagy stagnál. A kereskedelmi ingatlanok piacán a kép lényegesen kedvezőbb.

A munkaerőpiacon továbbra is szűk a kínálat, elsősorban a szakmunkásokból van hiány. A bérek mérsékelt ütemben emelkednek.

A fogyasztói árszint összességében stabil, ugyanakkor termelői árak bizonyos csoportjaiban illetve ezen belül is az energiánál érezhető némi árnyomás.

A federal funds rate célértéke jelenleg 5.25%-on áll. Legutóbb 2006. június 29-én döntöttek kamatemelésről, azóta az irányadó kamatszintben változtatás nem történt. A piac jelenleg egy őszi kamatcsökkentést áraz (25 bp), az év végén így 5%-on állhat a kamat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?