Ingyen pénz az eBay-ről: időben vegyél és eleget kérj!

Pénzcentrum
2007. március 27. 14:00

Természetes jelenség, hogy szinte minden ember örül az "ingyen pénznek", vagyis az olyan jövedelemnek, amelyhez nem társul sem különösebb kockázat, sem munka. Az internet új lehetőségeket nyújtott ezen a területen is, amelyet a szorgos internetes generációk már sikerrel aknáznak ki. A "szerencselovagok" legfrissebb csoportját az online aukciós portálon, az eBay-en tevékenykedők adják, az igazi újdonság azonban az, hogy a másik oldalon sorakozik a védelem.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az eBay-en való kereskedés módjáról már megemlékeztünk a korábbiakban, így ezt csupán néhány fontos tényező erejéig elevenítenénk fel. A könnyed pénzszerzés záloga annak a limitált számú, de nagy kereslettel rendelkező árunak vagy tárgynak a birtoklása, amelyet az eBay-en keresztül többszörös áron el lehet adni.

Ehhez persze nem kell közgazdásznak lenni, sokkal hasznosabb, ha valaki tisztában van a pletykalapok hasábjain megjelenő írások tartalmával és gondosan megfigyeli a bennük található képeket. Ezek után már csak a megfelelő mennyiségű idővel és forrással kell rendelkezni ahhoz, hogy a megjelenéskor megszerezhesse az árut, amelyet a későbbiekben az online vásártérben felárral értékesíthet.

Az egyik legsikeresebb üzletet az amerikai eBayezők kötötték decemberben, akik a PlayStation3 megjelenése utáni kielégítetlen keresletet használták ki és többszörös áron értékesítették a korábban beszerzett játékkonzolokat.

Az európai megjelenés kapcsán kerültek most a figyelem központjába az Egyesült Királyságban az eBay-en kereskedők, a jövedelemszerzés ezen formájának megítélése azonban nem egyértelmű. A módszer lelkes alkalmazói szerint ez nem más a piaci viszonyok kiaknázása, a másik oldal azonban a fogyasztók "kihasználásáról beszél".

Bár sokan kritizálják a tevékenységet, nem sokat tehetnek ellene, mert jelenleg csupán a futballmeccsekre szóló jegyek elektronikus kereskedelmét korlátozza jogszabály. A jelenségre azonban a jegyeket kibocsátók is felfigyeltek, és egyes fesztiválszervezők lépéseket is tettek a tevékenység korlátozása érdekében.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Véleményük szerint igazságtalan és értelmetlen, hogy az "igazi" vásárlók, vagyis a végső fogyasztók felárat fizessenek az árakért, miközben mások "adómentes" jövedelmet szereznek az előre felvásárolt jegyek továbbértékesítéséből. A szigetországban mesterségesen alacsonyan tartják a jegyek árát, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék azokat, így a jegykibocsátók sajnálatosnak tartják, hogy egyesek ezen nyerészkednek.

Az egyik fesztivál szervezőcsoportja speciális rendszert is létrehozott annak érdekében, hogy a "nyerészkedők" ne tudjanak hozzájutni a jegyekhez: minden vásárlónak küldenie kell egy igazolványképet pluszban, és a későbbiekben csak ő használhatja fel a megvásárolt jegyet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06