5 °C Budapest

Ingyen pénz az eBay-ről: időben vegyél és eleget kérj!

Pénzcentrum
2007. március 27. 14:00

Természetes jelenség, hogy szinte minden ember örül az "ingyen pénznek", vagyis az olyan jövedelemnek, amelyhez nem társul sem különösebb kockázat, sem munka. Az internet új lehetőségeket nyújtott ezen a területen is, amelyet a szorgos internetes generációk már sikerrel aknáznak ki. A "szerencselovagok" legfrissebb csoportját az online aukciós portálon, az eBay-en tevékenykedők adják, az igazi újdonság azonban az, hogy a másik oldalon sorakozik a védelem.

Az eBay-en való kereskedés módjáról már megemlékeztünk a korábbiakban, így ezt csupán néhány fontos tényező erejéig elevenítenénk fel. A könnyed pénzszerzés záloga annak a limitált számú, de nagy kereslettel rendelkező árunak vagy tárgynak a birtoklása, amelyet az eBay-en keresztül többszörös áron el lehet adni.

Ehhez persze nem kell közgazdásznak lenni, sokkal hasznosabb, ha valaki tisztában van a pletykalapok hasábjain megjelenő írások tartalmával és gondosan megfigyeli a bennük található képeket. Ezek után már csak a megfelelő mennyiségű idővel és forrással kell rendelkezni ahhoz, hogy a megjelenéskor megszerezhesse az árut, amelyet a későbbiekben az online vásártérben felárral értékesíthet.

Az egyik legsikeresebb üzletet az amerikai eBayezők kötötték decemberben, akik a PlayStation3 megjelenése utáni kielégítetlen keresletet használták ki és többszörös áron értékesítették a korábban beszerzett játékkonzolokat.

Az európai megjelenés kapcsán kerültek most a figyelem központjába az Egyesült Királyságban az eBay-en kereskedők, a jövedelemszerzés ezen formájának megítélése azonban nem egyértelmű. A módszer lelkes alkalmazói szerint ez nem más a piaci viszonyok kiaknázása, a másik oldal azonban a fogyasztók "kihasználásáról beszél".

Bár sokan kritizálják a tevékenységet, nem sokat tehetnek ellene, mert jelenleg csupán a futballmeccsekre szóló jegyek elektronikus kereskedelmét korlátozza jogszabály. A jelenségre azonban a jegyeket kibocsátók is felfigyeltek, és egyes fesztiválszervezők lépéseket is tettek a tevékenység korlátozása érdekében.

Véleményük szerint igazságtalan és értelmetlen, hogy az "igazi" vásárlók, vagyis a végső fogyasztók felárat fizessenek az árakért, miközben mások "adómentes" jövedelmet szereznek az előre felvásárolt jegyek továbbértékesítéséből. A szigetországban mesterségesen alacsonyan tartják a jegyek árát, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék azokat, így a jegykibocsátók sajnálatosnak tartják, hogy egyesek ezen nyerészkednek.

Az egyik fesztivál szervezőcsoportja speciális rendszert is létrehozott annak érdekében, hogy a "nyerészkedők" ne tudjanak hozzájutni a jegyekhez: minden vásárlónak küldenie kell egy igazolványképet pluszban, és a későbbiekben csak ő használhatja fel a megvásárolt jegyet.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?