2 °C Budapest

Visszaesik-e az infláció? - az MNB szakértői megmondják

Pénzcentrum
2007. február 26. 10:15

Ma délután 2 órakor válik nyilvánossá az MNB szakértői csoportja által készített legfrissebb Inflációs jelentés. A jelentés egy szabályalapú logika alapján tartalmazza a szakértői csoport legutolsó prognózisait az infláció, illetve más makrogazdasági változók tekintetében. A jelentéssel, a prognózisokkal kapcsolatosan a portfolio.hu-n is feltehetik kérdéseiket a szakértői csoport számára. A válaszok 16.00 órától várhatóak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Fórum

MNB melléklet

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kamatdöntéssel párhuzamosan ma délután 2 órakor válik nyilvánossá az MNB szakértői csoportja által készített legfrissebb Inflációs jelentés. Az ebben foglaltak érdemben befolyásolják a Monetáris Tanács kamatdöntését is. A jelentésből hasznos információkat kaphatunk arra vonatkozóan, hogy a monetáris szervezet hogyan látja a makrogazdasági folyamatokat.

Az infláció a KSH legutóbbi adatai szerint januárban már 7.8%-ra növekedett a decemberi 6.5%-ról. Az árnövekedés gyorsulásában jelentős szerepe volt a hatósági árintézkedéseknek, melyek az MNB szerint inkább egyszeri sokkot jelentenek, és kevésbé várható a magas infláció tartós beragadása. Hogy a tavaszi, a piaci elemzők által jellemzően 9% köré várt csúcs után az árnyomás mennyire gyengül, az inflációs várakozások mennyire emelkedhetnek meg, arról a mostani jelentés várhatóan majd részletesen beszámol.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59