3 °C Budapest

Várjuk a szurkolók hadát, de csak feltételekkel...

Pénzcentrum
2007. február 26. 10:30

Amennyiben április 18-án a magyar-horvát EB-pályázatot hirdeti ki győztesként az UEFA, az előírások szerint annyi szálláshelyet kell biztosítanunk a mérkőzéseknek otthont adó városok 50 kilométeres körzetén belül, amennyi az ottani stadion befogadóképességének 25%-a. Becslések szerint 3-400 ezerrel több vendégéjszakát hozhatna hazánknak az EB - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hazai szállodák többsége a döntése előtt mérlegre tette a németországi világbajnokság tapasztalatait is, ott előfordult ugyanis, hogy a FIFA az utolsó pillanatban visszamondta a lefoglalt szobákat.

A csatlakozásnak persze feltételei is voltak: rögzíteni kellett euróban az idei szobaárakat, melyekhez 2012-ben hozzájön még a forint inflációs rátája. Az UEFA előírásai szerint ha valaki nem rajta keresztül érkezik, annak az EB idején 10%-os felárat kell fizetnie az adott szálláshelyeken a szobáért.

Amennyiben egy szállodában nem csak szurkolók, hanem valamelyik csapat tagjai is helyet kapnak, akkor le kell cserélni a reklámhordozókat a nemzeti 11-et szponzoráló cég hirdetéseire.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?