6 °C Budapest

Beszólt a tévécsatorna feje: hazugsággyár és taktikázás...

Pénzcentrum
2007. február 20. 05:30

A News Corp. médiabirodalom feje, Rupert Murdoch legfrissebb nyilatkozataival hatalmas vihart kavart a piacon, amikor kiemelte, hogy a Fox Business Channel néven indított új üzleti csatornájuk sokkal vállalkozásbarátibb hangvételű lesz, mint a rivális CNBC.

Médiapiaci szakértők szerint már most beindult a Fox szokásos hazugsággyára és taktikázása, ami a Fox News Channel egy évtizeddel ezelőtti bevezetésekor rendkívül sikeresnek bizonyult. A News esetén a Fox egyértelmű támadást intézett a CNN ellen, melyet Clinton News Network-ként aposztrofált, saját szlogenjében viszont a hírek fair és kiegyensúlyozott tálalását hangsúlyozta.

A CNN ügyet sem vetett a törtető mini-szereplőre, akinek nézettsége elhanyagolható volt, Clinton botrányai azonban hamar óriási nézősereget toboroztak Murdoch csatornájának, mely mostanra magabiztosan utasítja maga mögé a korábban besározott CNN-t.

Szakértők a legfrissebb akció kapcsán azonban úgy vélik, hogy a vállalkozásbarát szemlélet kommunikálása visszafelé sülhet el, sokakban ugyanis azt az érzetet keltheti, hogy az új csatorna nem ad majd korrekt tájékoztatást a céges botrányokról, melyekből egyre több van.

Nem árt tudni, hogy az 1989 óta piacon lévő CNBC az Egyesült Államok 110 millió háztartásából több mint 90 millióban jelen van, a Fox viszont csak 30 millióban lesz fogható kezdetben.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?