Borhamisítás 2.0: újabb trükk a piacon

Pénzcentrum
2007. február 6. 09:15

Legalább százezer hektoliter olasz bort hoztak be a közelmúltban illegálisan az országba azért, hogy átpalackozzák és alföldi asztali borként értékesítsék tovább - írja a Magyar Nemzet.

A borászok szerint az illegális import a közeljövőben tovább növekszik, mert hazánkban - minden ellenkező vélekedés ellenére - nem borfelesleg, hanem borhiány van. A szakemberek állítását többek között az támasztja alá, hogy a korábban meghirdetett lepárlási támogatásnál - ami az eladhatatlan készletek eltüntetését szolgálta - a jelentkezők nem használták ki a meglévő keretet. Hoppon maradtak azok az orosz kereskedők is, akiket kormányzati segédlettel csábítottak az alföldi bortermő vidékekre, hogy az ott lévő feleslegeket felvásárolják.

Szakértők véleménye szerint a hiány kialakulásáért a csökkenő hazai szőlőterületek a felelősek. Hazánkban van legálisan is lehetőség arra, hogy import bort keverjenek itthoni asztali borba. De ebben az esetben a címkén fel kell tüntetni, hogy a termék más uniós tagországból származó alapanyagot is tartalmaz.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?